2024/04/19

 

LEMTINGA DIENA – RENKAME SAVIVALDYBĖS MERĄ

VRK nuotrauka

Šiandien, sekmadienį, šalyje vyksta pakartotinis savivaldybių tarybų ir merų rinkimų balsavimas.

34 Lietuvos savivaldybių rinkėjai balsuoja iš dviejų kandidatų rinkdami savo savivaldybės merą. 

Dėl Kupiškio rajono savivaldybės mero posto antrame rinkimų ture varžosi daugiausia rinkėjų balsų pirmajame ture pelnę Dainius Bardauskas (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai) ir Vidmantas Paliulis (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga).

Kupiškio rajone balsavimo teisę turi 14 320 gyventojų. 8 val. duomenimis, iš viso Kupiškio rajone buvo pabalsavę 17,70 proc. rinkėjų. Aktyviausi buvo Senamiesčio, Kupos, Aukštupėnų, Migonių ir Paketurių rinkimų apylinkių rinkėjai. Balsavimas baigiasi 20 val. vakaro.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) primena, kad pakartotinio balsavimo metu balsuoti už savivaldybių merus rinkėjai gali tik savivaldybės, kur jie yra deklaravę gyvenamąją vietą, ribose.

Teisę balsuoti renkant savivaldą turi tik nuolatiniai savivaldybės gyventojai, savo gyvenamąją vietą konkrečioje savivaldybėje deklaravę ne vėliau kaip likus 60 dienų iki rinkimų.

Tokiu atveju, jei savivaldybėje rinkimai jau yra įvykę ir pakartotinis balsavimas nerengiamas, tos savivaldybės rinkėjai balsuoti kitoje savivaldybėje negali.

Svarbiausias rinkėjo dokumentas einant balsuoti yra asmens dokumentas: Lietuvos Respublikos pasas, asmens tapatybės kortelė. Taip pat tinka ir kiti Lietuvos Respublikoje išduoti dokumentai, kuriuose yra rinkėjo nuotrauka ir asmens kodas: vairuotojo pažymėjimas, diplomatinis pasas ir pan.

Parengė Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video