2024/04/16

 

PREZIDENTAS APIE ĮGRIUVUSĮ KĖDAINIŲ TILTĄ: BŪTINA SKIRTI DIDESNĮ DĖMESĮ IR FINANSAVIMĄ REGIONAMS

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda. Josvydo Elinsko (ELTA) nuotrauka

Prezidentas Gitanas Nausėda atkreipia dėmesį, kad antradienio rytą įgriuvęs Kėdainių tiltas yra ne vienintelis panašios techninės būklės tiltas šalyje, keliantis riziką. Pasak jo, ši situacija yra dar vienas priminimas, kad regionams yra būtina skirti daugiau dėmesio bei finansinių išteklių.

„Tikrai nemalonus siurprizas rytą – įgriuvo Kėdainių tiltas, dėl to kilo daug nepatogumų žmonėms susisiekti. Bet svarbiausia , kad tai galėjo sukelti riziką žmonių gyvybei ir sveikatai. (…) Iš tikrųjų techninė tilto būklė yra bloga ir Lietuvos automobilių kelių direkcija buvo įsipareigojusi tiltą renovuoti, pataisyti ir tai turėjo būti padaryta praeitais metais. To nebuvo padaryta, terminai nebuvo išlaikyti todėl atsitiko, kas atsitiko“, – žurnalistams Kėdainiuose teigė G. Nausėda.

Prezidentas akcentuoja, kad tokios būklės tiltų, keliančių riziką gyventojams, Lietuvoje yra ir daugiau.

„Galimas dalykas, kad buvo piktnaudžiauta ir viršytas svoris sunkiasvore technika, tačiau tai bus galima patikrinti tik įvertinus tą filmuotą vaizdo medžiagą, kuri yra. Bet kuriuo atveju, problema yra ir ji yra gerokai platesnė negu tik čia Kėdainiuose. Tokių tiltų yra ir daugiau ir niekada nežinai, kur panašaus pobūdžio incidentai gali atsitikti kitose vietose“, – sakė jis.

Todėl G. Nausėda pabrėžia, regionams reikia skirti daugiau dėmesio ir finansinių išteklių.

„Finansavimas yra nepakankamas, ypatingai atsižvelgiant į tai, kad infliaciniai procesai pastaruoju metu yra paspartėję, viskas kainuoja brangiau, darbas kainuoja brangiau, darbas kainuoja brangiau, medžiagos. Žinoma, kad tas finansavimas, kurį turime numatę, yra nepakankamas. Todėl, matyt, tikrai reikės padaryti šitos istorijos išvadas ir pirmiausia tai tampa netgi savotišku simboliu“, – sakė šalies vadovas.

„Mes nuolat kalbame, kad regionai stokoja dėmesio. Ir štai prezidento vizitas, norint aplankyti tą regioną ir parodyti dėmesio, prasideda nuo to, kad dėl per menko dėmesio nukenčia tiltas tą pačią dieną. Sutapimas, bet vis dėlto simbolinis sutapimas“, – pridūrė jis.

Prezidentas atkreipė dėmesį, kad regioninė politika turi būti prisimenama ne tik švenčių progomis, ne tik sveikinant miestus su jų jubiliejais, bet kiekvieną dieną.

ELTA primena, kad policija pranešė, jog antradienį Kėdainiuose įgriuvo tiltas per Nevėžį, eismas juo yra draudžiamas.

LAKD informuoja, kad uždaromas Kėdainių tiltas per Nevėžį.

Pranešime skelbiama, kad dėl infrastruktūros pažeidimo, uždaromas eismas rajoniniu keliu Nr. 1906 Aukštutiniai Kaniūkai–Babtai–Labūnava–Kėdainiai nuo 44,37 iki 44,44 km (Kėdainių tiltas per Nevėžį).

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Reda Zarauskienė teigė, kad 7.40 val. gautas pranešimas, kad Kėdainiuose, Tilto gatvėje, įgriuvo tiltas.

Kaip vėliau antradienį pranešė Lietuvos automobilių kelių direkcija, tiltas įgriuvo, įlūžus jo sijai.

Pranešta, kad direkcijos specialistai išvyko į vietą įvertinti situacijos. Eismas laikinai kreipiamas apylanka krašto keliu Jonava–Kėdainiai–Šeduva.

ELTA

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video