2024/04/18

 

TUOKTIS – IR SU DŽINSAIS, IR ANTRĄ KARTĄ – SU TUO PAČIU

Santuokos ceremonija tebėra tradicinė, tačiau nors ir retai, bet pasitaiko ir įvairių naujų elementų. Unsplash nuotrauka

Metai iš metų viskas kartojasi – vieni švenčia bendro gyvenimo pradžią, kiti skiriasi. Ką rodo Teisės skyriaus pateikiama praėjusių metų statistika? Ar turėjome daugiau santuokų, ar sumažėjo, o gal išaugo skyrybų skaičius?

Jurga BANIONIENĖ

Santuokų daugiau
2022 metais rajone susituokė 93 poros – kur kas daugiau nei 2021 metais, tada buvo įregistruotos 76 santuokos. Iš 93 porų 58 santuoką įregistravo Teisės skyriuje, 26 poros tuokėsi bažnyčioje, 9 sudarė santuoką užsienio valstybėse. Statistika rodo, kad populiariausia išlieka tuoktis Teisės skyriaus iškilmių salėje. Teisės skyriuje įregistruotos santuokos ir su užsieniečiais: Argentinos, Kinijos, Turkijos, Armėnijos, Egipto, Latvijos, Pakistano, Italijos ir Laoso piliečiais. Šiuo metu santuokos sudarymo ceremonijai vadovauja Savivaldybės administracijos Teisės skyriaus vyresnioji specialistė Snieguolė Vairienė.

Teisės skyriaus pateiktais duomenimis, santuokos ceremonija tebėra tradicinė, tačiau nors ir retai, bet pasitaiko ir įvairių naujų elementų: nuotakos atsisako tradicinių vestuvinių suknelių ir jas keičia kelnėmis ar džinsais, santuoką liudija vienos lyties asmenys. Taip pat jaučiama tendencija, kad vis daugiau porų nori susituokti ne šeštadienį, kaip įprasta, o penktadienį.

Plačiau skaitykite sausio 21 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4,60 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video