2024/04/20

 

FORMALŪS MERO ATSAKYMAI OPOZICIJAI

Metanojos Žilėnaitės nuotrauka iš redakcijos archyvo

Nervingai prasidėjo ruduo Kupiškio rajono savivaldybėje. Rajono Tarybos opozicinė Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija buvo pasigedusi mero Dainiaus Bardausko darbo vietoje. Į jo paieškas pasitelkta ir televizija, ir kita žiniasklaida. Mero pradingimas apaugo gandais gandeliais ir tapo jo ir opozicijos pasižnaibymo dingstimi. Tarsi žibalo į ugnį įpylė ir Savivaldybės kontrolierė, nustačiusi finansinių pažeidimų Kupiškio socialinių paslaugų centre. Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija reikalavo, kad meras oficialiai paaiškintų, kodėl staiga pasikeitė jo darbas į nuotolinį, kaip baus prasižengusią savo pavaldinę.
Beveik po mėnesio sulaukta atsakymų.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Rajono Tarybos opozicinei Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijai ir jos vadovui Vidmantui Paliuliui kilo klausimų dėl galimų pažeidimų, kuriuos Kontrolės ir audito tarnyba nustatė Kupiškio socialinių paslaugų centre. Tie pažeidimai buvo susiję su buvusios direktorės Linos Buitvydaitės neteisėtai, be Kupiškio rajono savivaldybės mero potvarkių, sau du kartus, buhalterei ir sekretorei-administratorei išmokėtomis premijomis.
Opozicijai taip pat kilo įtarimų ir dėl rajono mero D. Bardausko veiklos. Ar čia nekvepia pažeidimais? Mat nustatyta, kad meras rugsėjo 7–12 dienomis nebuvo darbe, o jo darbotvarkė pakeista atgaline data.

Plačiau skaitykite lapkričio 8 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video