2024/03/29

 

GATVIŲ REMONTAS: VIENIEMS PASISEKĖ, KITŲ KAS LAUKIA – DAR NEŽINIA

Atliekant Vėželių gatvės remonto darbus, į gyventojų poreikius atsižvelgta – pakoreguoti projektiniai sprendiniai.

„Kupiškėnų mintyse“ jau rašėme apie Vėželių gatvės Kreipšių kaime kapitalinio remonto darbus. Kupiškio rajono savivaldybės Kontrolės ir audito tarnyba, vadovaudamasi Vietos savivaldos įstatymu, 2022 metų veiklos planu, buvo pradėjusi patikrinimą dėl Savivaldybės biudžeto lėšų panaudojimo tikslingumo, ekonomiškumo ir racionalumo atliekant šį remontą.
Šiandien situacija pasikeitusi, gyventojams pavyko pasiekti tai, ko norėjo.
Kontrolės ir audito tarnyba sulaukė ir dar vieno Aukštupėnų kaimo Ežerėlio gatvės gyventojų skundo. Ar ir čia pavyks rasti kompromisą, neaišku.

Jurga BANIONIENĖ

Patikrinimas – gavus skundą

Tąsyk Savivaldybės kontrolierė Vilma Mažeikienė informavo, kad gautas Kreipšių kaimo Vėželių gatvės gyventojų skundas. Jų teigimu, su gatvės rekonstrukcijos projektu jie nebuvo supažindinti ir tik prasidėjus darbams pastebėjo, jog iki 3,5 m siaurinami įvažiavimo keliukai į namų kiemus. Kadangi gyventojai naudojasi žemės ūkio technika ir, norint nesugadinti naujai padarytų šaligatvių, reikalingas nuovažų platinimas iki 5 m.

Savivaldybės kontrolierė ir vyriausioji specialistė, nuvykusios į vietą atlikti objekto patikros, nustatė, kad vykdant Vėželių gatvės kapitalinio remonto darbus, siaurinami įvažiavimo keliukai į gyventojų kiemus. Vienas gyventojas jau buvo sugadinęs savo transporto priemonę ir nuvertęs naujai įrengtą šaligatvio bortą. Be to pastebėta, kad šaligatvio trinkelių klojimo darbus atlieka viena uždaroji akcinė bendrovė (UAB), kuri neįtraukta į rangovo UAB pasiūlymo ir sutarties subrangovų sąrašą. Rangovas, norėdamas pakeisti subrangovus, turėjo raštu kreiptis į Kupiškio rajono savivaldybės administraciją ir informuoti apie subrangovo pakeitimo priežastis. Savivaldybės administracija kreipėsi į rangovą dėl situacijos išsiaiškinimo.

Ne visai viskas išpildyta, ko prašė Kreipšių kaimo Vėželių gatvės gyventojai, tačiau kompromisą rasti vis dėlto pavyko.

Plačiau skaitykite lapkričio 5 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video