2024/03/28

 

NEVYRIAUSYBINĖS ORGANIZACIJOS – MENKAI GIRDIMOS

Baigiamoji projekto „Valdžios institucijų priežiūra savivaldybėse“ konferencija. Vilniaus politikos analizės instituto nuotrauka

Kai kurių šalies savivaldybių nevyriausybinės organizacijos (NVO) ir aktyvūs piliečiai susirūpino paskelbus Lietuvos Vilniaus politikos analizės instituto Savivaldybių gerovės indekso duomenis. Iš savivaldybių duomenų kaitos akivaizdu, kad kai kurios savivaldybės susiduria su nemažomis socialinėmis, ekonominėmis ir demografinėmis problemomis.
Kelmės, Biržų, Kėdainių, Varėnos, Zarasų, Panevėžio ir Kupiškio NVO kartu su Vilniaus politikos analizės instituto ekspertais susibūrė norėdami giliau išanalizuoti vietos problemas ir bandyti kai ką keisti, paskatinti vietos valdžią aktyviau spręsti problemas, atsižvelgiant į NVO siūlomus sprendimus.

Jurga BANIONIENĖ

Projekto „Valdžios institucijų priežiūra savivaldybėse“ metu susibūrusios NVO kartu mokėsi identifikuoti problemas, rinkti duomenis, analizuoti situaciją ir siūlyti problemų sprendimus. Kartu įgytos žinios ir gebėjimai suteiks aktyviems piliečiams daugiau galių atstovauti savo interesams ir dalyvauti politikos formavimo procese, paremtame tyrimų ar oficialios statistikos duomenimis. Baigiamoji projekto konferencija įvyko rugsėjo pabaigoje Vilniaus politikos analizės institute.

Paprašyta papasakoti apie projektą šio instituto direktorė Virginija Būdienė sakė, kad NVO iš septynių savivaldybių sprendė skirtingas problemas. Kupiškyje vietos veiklos grupė apžvelgė, kiek aktyvios yra NVO, sukurtos NVO tarybos, tokios kaip bendruomeninių organizacijų taryba, nevyriausybinių organizacijų taryba, nevyriausybinių organizacijų koalicija, bendruomenių sąjunga.

Plačiau skaitykite spalio 25 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF (4 Eur/mėn.)

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video