2024/04/19

 

MOTORLAIVIŲ FEDERACIJAI – LENGVATOS

Rajono taryba atleido Lietuvos motorlaivių federaciją nuo vietinės rinkliavos už komercinio renginio organizavimą. Savivaldybės biudžetas dėl to neteks 1 tūkst. 348 eurų. Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Rugpjūčio 13–14 dienomis prie Kupiškio marių vyks F2 vandens formulių pasaulio čempionatas. Stipriausi pilotai jau šeštą kartą Lietuvoje rungsis dėl motorlaivių sporto pasaulio čempiono vardo.

Gegužės 26 dienos Kupiškio rajono savivaldybės tarybos posėdyje svarstytas klausimas atleisti Lietuvos motorlaivių federaciją nuo vietinės rinkliavos už komercinio renginio organizavimą.

Jurga BANIONIENĖ

Lietuvos motorlaivių federacija 2022 m. gegužės 9 d. raštu kreipėsi į Savivaldybę dėl atleidimo nuo vietinės rinkliavos už komercinio renginio organizavimą 2022 m. rugpjūčio 13–14 d. rekreacinėje teritorijoje Marių g. 9, Aukštupėnų kaime, Kupiškio seniūnijoje ir Kupiškio (Lėvens) tvenkinio saloje Uošvės Liežuvyje.

Per posėdį klausimą pristačiusi Finansų ir biudžeto skyriaus vedėja Reda Totorienė informavo, kad Lietuvos motorlaivių federacija vykdys komercinį renginį – tarptautines aukšto lygio sporto varžybas, vandens formulių F2 pasaulio čempionato etapą. Priėmus šį sprendimą, į Savivaldybės biudžetą nebus sumokėti 1 tūkst. 348 Eur.

Tarybos narys Valentinas Beinoris sakė, kad komiteto posėdyje netvirtai buvo pasakyta, kad kupiškėnai galės įsigyti bilietų į šį renginį pigiau per Kupiškio kultūros centrą. Tačiau kiek jam teko domėtis, bilietai jau pardavinėjami per bilietai.lt, jų kaina – nuo 12 iki 63 Eur. Jis teiravosi, ar tikrai tiek turės mokėti ir neįgalieji, senjorai, vaikai, norintys stebėti šį renginį. Ar nebus galima įsigyti pigesnių bilietų.

Plačiau skaitykite gegužės 31 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video