2024/04/24

 

SILPNO ALKOHOLIO PREKYBA – TIK MIESTO AIKŠTĖJE

Jurgos Banionienės nuotrauka

Kupiškio rajono savivaldybės taryba balandžio 28 d. priėmė sprendimą dėl poilsio ir turizmo teritorijos ir kurortinio, poilsio ir turizmo sezono laikotarpių nustatymo Kupiškio rajone verstis mažmenine prekyba alkoholiniais gėrimais, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija neviršija 15 procentų.

Po ilgų diskusijų nutarta, kad sezono metu silpno alkoholio prekyba bus leidžiama tik vienoje vietoje – Lauryno Stuokos-Gucevičiaus aikštėje.

Jurga BANIONIENĖ

Per rajono Tarybos posėdį Teisės skyriaus vedėja Jovita Bakanaitė-Talačkienė kalbėjo, kad vykdant Alkoholio kontrolės įstatymo 16 straipsnio 3 dalį, Tarybai suteikti įgaliojimai nustatyti poilsio ir turizmo teritoriją, kurioje leidžiama verstis sezonine mažmenine prekyba alkoholiniais gėrimais, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija neviršija 15 procentų, ir poilsio ir turizmo sezono laikotarpį.

„Šis sprendimas, teritorijos ir sezono laiko nustatymas reikalingas tam, kad esant reikalui, jeigu asmenys kreiptųsi dėl licencijos verstis mažmenine prekyba alkoholiniais gėrimais, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija neviršija 15 procentų, turėtume sprendimą. Be jo nebūtų pagrindo išduoti licencijos“, – aiškino J. Bakanaitė-Talačkienė.

Licencija būtų išduodama konkrečiam sezonui – vasaros (nuo gegužės 1 d. iki rugsėjo 30 d.) ar žiemos (nuo spalio 1 d. iki balandžio 30 d.) silpno alkoholio prekybai viešoje vietoje.

Tarybos narys Vidmantas Paliulis aiškinosi, ar tuomet, pavyzdžiui, alumi būtų leidžiama prekiauti viešose vietose. Pasak Savivaldybės specialistės, jei verslininkas dėl to kreipsis, taip, jam bus išduota licencija.

Plačiau skaitykite gegužės 3 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video