2024/04/23

 

STRATEGIJA – SU VERSLO PAGALBA PLĖSTI POILSIAVIETES

Apie poilsio sąlygų prie Kupiškio marių gerinimą, apie šios vietovės turistinio patrauklumo didinimą per nuotolinį rajono Tarybos posėdį vasario 23 dieną kalbėta ne kartą. Mat tą dieną svarstyti net trys su tuo tiesiogiai susiję klausimai. Jie sukėlė ir diskusijų.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Jei bus gautas finansavimas, prie Kupiškio marių turėtų atsirasti nauja teniso aikštelė.

Rajono Taryba pritarė Kupiškio rajono savivaldybės administracijos teikiamo projekto „Lauko teniso aikštelės statyba Marių g. 9, Aukštupėnų k., Kupiškio sen., Kupiškio r.“ įgyvendinimui pagal Kupiškio rajono 2016–2023 m. integruotos vietos plėtros strategijos priemonę „Pagrindinės paslaugos ir kaimų atnaujinimas kaimo vietovėse“ veiklos sritį „Parama investicijoms į visų rūšių mažos apimties infrastruktūrą“.

Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos rajono Taryboje vadovas Vidmantas Paliulis klausė, ar rengiant šį projektą atlikta studija, kiek reikalinga ši aikštelė.

Daugiau diskusijų kilo dėl dviejų žemės sklypų prie Kupiškio marių, kuriuos nori iš Nacionalinės žemės tarnybos patikėjimo teise perimti Savivaldybė viešosios paskirties rekreacijai, poilsiui ir viešojo naudojimo poilsio objektams statyti.

Abu sklypai yra Bagdonių kaimo teritorijoje. Vienas marių pakrantėje, kur yra perkėla per marias, o antras priešais tą vietą saloje.

Plačiau skaitykite kovo 8 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video