2024/03/28

 

APIE ATASKAITĄ – PLIURPALYNĘ IR MOBINGĄ

Savivaldybės kontrolierės Vilmos Mažeikienės ir mero Dainiaus Bardausko dvikova tęsiasi toliau. Šį kartą ir merui, ir jo bendrapartiečiams Tarybos nariams užkliuvo per Tarybos posėdį pristatyta Savivaldybės Kontrolės ir audito tarnybos 2020 metų veiklos ataskaita. Autorės nuotrauka

Kupiškio rajono savivaldybės kontrolierės Vilmos Mažeikienės per nuotolinį rajono Tarybos posėdį gegužės 27 dieną pateikta Savivaldybės Kontrolės ir audito tarnybos 2020 metų veiklos ataskaita sulaukė išties gausios kritikos. Jos strėlės lėkė iš konservatorių. Ir nors ataskaitai pritarta, per posėdį nuskambėjo net klausimas dėl patiriamo mobingo.

Jurga BANIONIENĖ

Apie ataskaitą

Pristatydama ataskaitą, V. Mažeikienė sakė, kad joje paminėti pagrindiniai tarnyboje per 2020 metus atlikti darbai. Tai 2019 metų konsoliduotųjų ataskaitų rinkinio auditas – didelis finansinis auditas, apimantis visas Savivaldybės biudžetines įstaigas, taip pat pradėtas ir 2020 metų konsoliduotųjų ataskaitų rinkinio auditas.

Pasak Savivaldybės kontrolierės, 2020 m. vykdytas auditas kartu su Valstybės kontrole – veiklos auditas dėl nekilnojamojo turto valdymo, taip pat apimantis visas biudžetines įstaigas ir aibę nekilnojamojo turto klausimų.

V. Mažeikienė kalbėjo, kad praėjusiais metais, kaip niekada, Savivaldybės tarybai buvo teikiama daug išvadų, susijusių su skoliniais santykiais.

Veiklos ataskaitoje kontrolierė sakė numačiusi ir pagrindinius prioritetus, veiklos sritis, kurios bus vykdomos 2021 metais. Tai vidaus kontrolė, turto valdymas ir naudojimas, rekomendacijų įgyvendinimo stebėsena.

„Metai iš metų pastebima, kad vykdomos ne visos rekomendacijos, todėl šiais metais Kontrolės komitetui teiksiu informaciją, kurios nevykdomos, ir kartu su komitetu tuos klausimus bandysime spręsti“, – kalbėjo V. Mažeikienė.

Kas užkliuvo

Pristačius veiklos ataskaitą, kontrolierės konservatorių frakcijos Taryboje atstovas Saulius Dugnas klausė, ar teisingai supratęs, jog nekilnojamojo turto ataskaita bus paskelbta šiais metais. Kodėl?

„Veiklos ataskaitoje parašyta priežastis. Savivaldybės kontrolierei buvo net keturi tarnybiniai tyrimai, Savivaldybės kontrolierė sirgo ir dėl didelio darbo krūvio viena tiesiog fiziškai nepajėgiau tos ataskaitos paskelbti 2020 metais“, – aiškino V. Mažeikienė.

Tuomet S. Dugnas pacitavo eilutę iš ataskaitos, kur vietoje Kupiškio rajono savivaldybės minima Rokiškio. Vėlgi prašyta atsakyti, kodėl. Anot V. Mažeikienės, tai – rašybos klaida.

Klausimų kontrolierei turėjo ir meras Dainius Bardauskas.

Plačiau skaitykite birželio 1 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Nu bet socdemų vadas sėdi kaip šlapiu ryzu trenktas kai jo partijos narę puiskoja. Taigi šitiek ji ginčų per teismą laimėjo ir vis negana žmogų mindyti. Net savi negina. Ogal jis su meru realiai vienai partijai priklauso?

  • Atsiminkite Kupiškio rajono gyventojai imti, priglausti, įsidėti į kišenę galima tik konservatoriams, je juk šventai pateptieji, nelieciameji, apaštalai su pageltusiu užpakaliuką jiems viskas galima jie jokio moralės ar atsakomybės matomai neturi, o tu kitas ir privalai jiems tarnauti ar tau dar neaisku

  • Kam jus rašot apie išsilavinimą, kontolieres darbe jo nereika, o rekia tik moket kompiuteryje nukopijuot, net sakiniu savu neinešus, tai išsilavinimas reikalingas, kaip jums atrodo? visi dirbantys su kompiuteriu ir be išsilavinimo aukštojo moka, kiek buvo meru su visais nebuvo sutarimo, kai šis meras reiklus ir BLOGAI VISIEM, o p. Beinoris turetu žinot Vilmutes darbelius iš ankščiau, nes tame krašte dirba, ir žmogus negali but kitoks, ir baikit apie mobingus svaikščiot, dar labai gera valdžia…..

    • Visi beraščiai sako, kad išsilavinimas nereikalingas. Jei kažkas teigia, kad ankstesni merai prastai dirbo, tai natūralu buvo nesutarti su kontroliere. Ne išimtis ir šitas? Visi tikrintojai yra tam, kad nurodytų klaidas. Baisiausia kai nurodyti neatitikimai, netaisytos klaidos priimamai kaip asmeninis įžeidimas, lydymas keršto planų.

  • Gasiūnai, visą laiką tylėjai. Tavo pasisakymas apie pliurpalynę ir kontrolierės išsilavinimą yra labai žemo lygio. Gal meras davė užduotį tau???

  • Prieš kontrolierę naudojamas mobingas. Kiek girdėjau grės baudžiamoji atsakomybė už mobingo naudojimą. O ta taryba stebina, be dirba, o tik intrigomis užsiima.

Rekomenduojami video