2024/03/28

 

KUPIŠKIO RAJONO SAVIVALDYBĖ APDOVANOTA EUROPOS TARYBOS ŽENKLU UŽ NEPRIEKAIŠTINGĄ VALDYMĄ

Šiandien vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė apdovanojo keturiolika Lietuvos savivaldybių Europos Tarybos ženklu už nepriekaištingą valdymą.

„Šiemet su jumis bendravome labai daug, nes savivaldai teko kaip niekada daug iššūkių. Ir visos savivaldybės puikiai su jais susitvarkė, tiek priimdamos sprendimus čia ir dabar, tiek operatyviai reaguodamos į nuolat kintančią situaciją. Tai dar vienas įrodymas, kad savivalda reikia pasitikėti ir jai reikia daugiau savarankiškumo. Šiandien nuoširdžiai džiaugiuosi, kad galime apdovanoti savivaldybes Europos Tarybos ženklu už nepriekaištingą valdymą. Šis apdovanojimas – tai ženklas, kad savivaldybės yra atviros ir skaidrios, kad jos atstovauja žmonių interesams ir efektyviai sprendžia problemas“, – kalbėjo vidaus reikalų ministrė R. Tamašunienė.

Atliekant etaloninį gerojo valdymo vertinimą, dalyvavo 35 savivaldybės. Jos turėjo įvykdyti socialines apklausas ir gauti duomenis, kaip gyventojai, savivaldybių tarybų nariai bei savivaldybių darbuotojų vertina savivaldybių darbo kokybę. Iš viso buvo užpildyta daugiau nei 11 tūkstančių anketų. Tokie apdovanojimai Lietuvoje vyko pirmą kartą.

„Norėčiau padėkoti Ministrui Pirmininkui už labai malonius žodžius, taip pat dėkoju vidaus reikalų ministrei, kuri yra pagrindinė mūsų partnerė šiame projekte. Dėkoju ir „Dainavos“ mokymų centro kolektyvui už jų sunkų darbą pastaraisiais mėnesiais. Dvylikos gerojo valdymo principų įdiegimas savivaldybėse – tai tiesioginis Europos Tarybos tikslas. Šie principai svarbūs ir Europos stabilumui. Labai svarbu, kad gyventojai gali pasitikėti įstaigomis. Linkiu savivaldybėms visuomet elgtis etiškai, būti atskaitingoms gyventojams ir pažangioms. Sveikinu dar kartą visas savivaldybes,“ – kalbėjo Europos Tarybos Demokratijos generalinio direktorato generalinė direktorė Snežana Samardžic-Markovic.

Į nuotolinį renginį susirinkusius savivaldybių vadovus pasveikino ir Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis. „Man didelė garbė Jus pasveikinti. Jums nepritrūko ryžto ir entuziazmo diegti nepriekaištingo valdymo principus savo savivaldybėse. Jūs demonstravote lyderystę, kuri yra labai svarbi. Nuoširdžiai sveikinu visus. Noriu, kad išgirstumėte mano nuoširdų ačiū už bendrą darbą“ – kalbėjo Ministras Pirmininkas.

Šis apdovanojimas – tai įrodymas, kad savivaldybės vadovaujasi dvylika gerojo valdymo principų. Šie principai – tai sąžiningi rinkimai, atstovavimas ir dalyvavimas; reagavimas; veiksmingumas ir efektyvumas; atvirumas ir skaidrumas; teisės normų laikymasis; etiškas elgesys; kompetencija ir produktyvumas; inovacijos ir atvirumas pokyčiams; patvarumas ir ilgalaikė orientacija; patikimas finansų valdymas; žmogaus teisės, kultūrinė įvairovė ir socialinė sanglauda; atskaitomybė. Pažymėtina, kad šie principai tarpusavyje susiję, nes vieno principo įgyvendinimas arba nepakankamas įgyvendinimas savivaldybės veikloje turi įtakos kitų principų taikymui, taigi ir savivaldybės veiklos kokybei. Gero valdymo principų įtvirtinimas savivaldybių veikloje – tai galimybė savivaldybėms pasitikrinti, kokių trūkumų turi jų veikla ir kokios jų veiklos tobulinimo kryptys. Kuo aukštesniu balu įvertinama savivaldybė, tuo geriau ji laikosi gerojo valdymo principų.

Projektą „Gerojo valdymo principų diegimas Lietuvoje“ įgyvendina Europos Taryba ir Gerojo valdymo centras prie Europos Tarybos, Vidaus reikalų ministerija, Lietuvos savivaldybių asociacija ir VšĮ Valstybės ir savivaldybių tarnautojų mokymo centras „Dainava“.

Europos Tarybos ženklu už nepriekaištingą valdymą apdovanotos šio savivaldybės:

  1. Akmenės rajono savivaldybė;
  2. Alytaus miesto savivaldybė;
  3. Anykščių rajono savivaldybė;
  4. Birštono savivaldybė;
  5. Druskininkų savivaldybė;
  6. Jonavos rajono savivaldybė;
  7. Joniškio rajono savivaldybė;
  8. Klaipėdos miesto savivaldybė;
  9. Kupiškio rajono savivaldybė;
  10. Panevėžio rajono savivaldybė
  11.  Plungės rajono savivaldybė;
  12.  Šiaulių miesto savivaldybė;
  13.  Tauragės rajono savivaldybė;
  14.  Vilkaviškio rajono savivaldybė.

Vidaus reikalų ministerijos inf., Kupiškio r. savivaldybės nuotrauka

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Pritariu, gana pulti Gerb.Merą! Jo darbai įrodo, kaip išgražėjo Kupiškis, kiek daug nuveikta ir kiek dar bus gerų darbų padaryta! Labai laukiau Kupiškyje baseino, jis statomas, nebereiks į Anykščius važiuoti. Nauja aikštė, nauja autobusų stotis, statomas naujas namas(vietoje buvusio laidojimo biuro), restauruojamas bibliotekos pastatas, pakeistos šiluminės trasos, tai visa rodo, kad šios savivaldybės Tarybos ir Gerb.Mero NUOPELNAS. Tad leiskite Jūsų komandai ir Jums padėkoti, ačiū, kad dirbate sąžiningai, ačiū, kad puošiate Kupiškį, ačiū, kad mokate išklausyti kiekvieną kupiškėną, ačiū, kad esate. Būkite sveiki ir tęskite pradėtus darbus, o mums yra ko didžiuotis! Neklausykite oponentų šmeižtų, kaip sakoma-šunio balsas į dangų neina…

  • Tegul parašo kiek tas „sertifikatas“ savivaldybei kainavo. Juk mokėjo mūsų, ne savo pinigais.

  • O kur gi pagrindinis rajono
    žemių, dvarų ir bankų „valdytojas“ vienintelės-nepakartojamos partijos lyderis..??? Tai kad gal jo „geležinė rankelė“ čia slypi… 😉 Tai jis „valdingumu“ nuo pat komunistinės jaunystės laikų pasižymėjęs. Tai vat tas tai UŽGRŪDINTAS KOVOJ, AUDROJ IR LOVOJ, vat tokie tai VALDO…Iš šitos nusifotografavusios kompanijos gal „valdingiausias“ tas kairysis- „bendrapartietis“ 🙂 Pacituosiu neseniai į Anapilį iškeliavusio vieno iš Sąjūdžio lyderių nusivylimą: „Lietuva tol nebus LAISVA , kol valdžioje dar bus likęs nors vienas kolūkio pirmininkas (partorgas, “ bolševikas“, kgb-istas ir t.t.)… 🙁 Vien rajono taryba ko verta.. 😉

  • Puikus meras ,puikus ir rezultatai,sekmes tolesniame darbe ir geros sveikatos…

  • Gal Kupiškio pitbuliai apsivogę atsitrauks vieną kartą,bet tokie gi neturi sąžinės, vargu vargu ar tas aršusis nupenėtu mordu gali atsitraukti,jo akutės ojojoi Lietuvos baltųjų veislės

  • Gera girdėti. Tai gal laikas kai kam baigti pulti Merą ir pripažinti, kad vertas ir pagarbos, ir padėkos, ir įvertinimo?

    • Tikėkimės, kad teismas įvertins.

Rekomenduojami video