2024/04/19

 

KAS NUPLAUS AIKŠTĖS PLYTELES – LIETUS AR KOMUNALININKAI?

Dažnas gyventojas turbūt pastebi, kad naujai įrengtos Kupiškio miesto aikštės plytelės pabalusios. Kodėl taip yra?

Komunalininkai teigia, kad tai nuo žiemos užsilikusi jų pačių barstyta druska, kurią jie mielai nuplautų, jei Kupiškio rajono savivaldybė paprašytų. Savivaldybės atstovai nėra įsitikinę, ar dėl to kalta druska, ir laukia išganingo lietaus – galbūt po jo plytelės bus tokios kaip buvę?

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Kol kas jokio paliepimo

Centrinės miesto aikštės plytelės pastaruoju metu pabalusios. Savivaldybės atstovai teigė išvis nežinantys, kodėl plytelės pabalo, ir viliasi, kad palijus gausiam lietui, problema išnyks. Komunalininkai teigė, kad tai druskos likučiai, ir plyteles nuplautų už atitinkamus įkainius, bet Savivaldybė jų pagalbos neprašo.
Autorės nuotrauka

Telefonu susisiekėme su UAB „Kupiškio komunalininkas“ direktoriumi Vingaudu Šarmaičiu. Paklaustas, kas tos baltos dėmės, išmarginusios aikštės plyteles, jis trumpai paaiškino, kad tai druska, kuri pilta žiemą susidariusiam ledui tirpdyti.

Anot jo, druska jokių tipų plytelėms nėra gerai. Vienas sugadina greičiau, kitas – lėčiau. Naujos aikštės plytelės, V. Šarmaičio teigimu, yra keraminės. Jei būtų betoninės, situacija būtų prastesnė.

Apie pabalusias plyteles buvo kalbėtasi su Savivaldybės Infrastruktūros skyriaus atstovais. Komunalininkams tąsyk atsakyta, kad problema išnyks palijus lietui, gausus lietus turėtų pašalinti druskos nuosėdas nuo plytelių. Ar tikrai to pakaks?

Plačiau skaitykite birželio 6 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Prasideda lietūs. Pažiūrėsime, ar nusiplaus „druska“ 😀 Komunalininko paslaugų galimai atsisako dėl to, kad gali išaiškėti, jog blogos trinkelės…

  • Tai kiek tos druskos reikėjo pilti, kai nei sniego, nei dorų apledėjimų nebuvo. Pavasaris lietingas, prasidėjęs dar gal vasarį.

    • Tai ar bandei nors kartą pereiti aikštę žiemą, kad ir nesant, anit tavęs, doram apledėjimui? Tuomet jau nebe sakytum, o ir pamatytum

Rekomenduojami video