2024/03/29

KRANTINĖS DAUGIABUČIO NAMO BUTE ĮVYKO SPROGIMAS IR KILO GAISRAS

Ketvirtadienio naktį, 01.09 val., Bendrajame pagalbos centre skubios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Kupiškyje, Krantinės gatvėje 8, įvyko sprogimas, dega butas pirmame aukšte, viduje yra žmonių.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Į įvykio vietą buvo išsiųstos Kupiškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, Panevėžio apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pajėgos, informacija apie įvykį perduota Panevėžio greitosios medicinos pagalbos stočiai.

Atvykus ugniagesiams, butas degė atvira liepsna. Priešgaisrinės apsaugos pareigūnai (PGP) užsuko dujų padavimą į namą, dujininkai atjungė dujų padavimą gretimiems namams.

PGP iš pastato evakavo 18 žmonių, kiti išėjo patys. Aštuoni iš jų laikinai apgyvendinti Kupiškio technologijos ir verslo mokykloje, kiti išvyko pas gimines. Dvi moterys, iš buto, kuriame įvyko sprogimas, buvo išėjusios. Jos perduotos GMP medikams dėl nudegimų.

Policijos departamentas pranešė, kad sprogimas Kupiškio daugiabučiame name įvyko galimai dėl dujų nuotėkio. Jo metu išdužo langai ir kilo gaisras. Įvykio metu nukentėjo buto šeimininkė (g. 1968 m.) ir jos nepilnametė dukra (g. 2006 m.). Jos patyrė įvairius kūno nudegimus, po medikų apžiūros išvežtos į ligoninę.

Prie daugiabučio namo yra įrengtas dujų rezervuaras, kuriame kelias dienas dujininkai dirbo. Buvo keičiamos dujų slėgio reguliavimo galvutės.

Gyventojams į šią laiptinę grįžti uždrausta. Nuo sprogimo bangos nukentėjo keli automobiliai stovintys prie namo. Gaisro vietoje įkurtas įvykio likvidavimo štabas, vadovu paskirtas Kupiškio PGT viršininkas, į štabo sudėtį taip pat įeina Kupiškio civilinės saugos atstovas, rajono administracijos direktorius, policijos pareigūnas.

Gaisro metu išdegė dviejų kambarių butas, išdužo virš jo esančio buto langai. Apdegė butų durys pirmame aukšte, elektros skydinė, aprūko laiptinė, atsilupo sienų dažai, sutrūko laiptinės langai. Įvykis tiriamas.

Ryte prie  šio namo pirmos laiptinės būriavosi praeiviai. Pirmojo aukšto butas, kur įvyko sprogimas atrodė lyg po karo. Praktiškai likusios ten tik sienos. Ne ką geresnis vaizdas buvo ir virš jo esančiame bute, kur prieš nelaimę neseniai buvo baigtas remontas. Trečias aukštas irgi buvo aprūkęs.

Įvykio vietoje susirinkę žmonės apžiūrinėjo priešais namą stovėjusius automobilius. Daugumą jų sprogimo banga ir dūžtantys stiklai gerokai aplamdė. Buto langų rėmai buvo nulėkę tolyn Krantinės g. 6 namo link. Ant šaligatvio gulėjo ir laiptinės durys. Priešais namą plačiai buvo pažirę stiklų.

Žmonės pasakojo, kad Kupiškyje ne pirmą kartą kyla problemų dėl centralizuotai tiekiamų dujų. Dujininkai dažnai kviečiami pajutus dujų kvapą laiptinėse tvarkyti dujų įvadų. Reikėtų tą dujų ūkį atnaujinti ir geriau prižiūrėti.

Prieš metus, gegužės 21 d., dėl dujų nuotėkio nelaimė įvyko gretimame Krantinės mikrorajono daugiabutyje. Tąkart, atliekant renovacijos darbus, buvo pažeistas dujų įvadas, dėl dujų nuotėkio užsiliepsnojo 10 numeriu pažymėto daugiabučio namo išorinės sienos kampas.

 

Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotraukos

 

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Kreipimasis į geros valios žmonės, kurie gali padėti ir paremti nukentėjusiems nuo gaisro Kupiškyje Bliekų šeimą.
    Piniginę paramą galima pervesti į Karolio Bliekos sąskaitą LT067300010146273523.
    P.s mamos visi dokumentai sudegė.

    • Atlikta. Nurodykite savo kontaktus, kad būtų galima paskambinti ir siūlyti pagalbą.Viskas bus gerai!

  • Drauskimėms savo turtą ir ramiau gyvensime

    • O kas tau iš tų pinigų jei po žeme gulėsi ar būsi apdegęs invalidas. Gudročius mat atsirado.

  • Visur smirda kur per vamzdį aina o abonentinis mokestis tam ir reikalingas kad ilgesnį pinigą dujininkam uzkalt tipo tech mokestis mokekit būtų elektra pigi senai visi dujų atsisakitu o šiaip tie abonentiniai nalogai neturėtų būt įstatymiškai įteisinti nes paslaugos už juos negaunama. Tiek vandens skaitliuko mokestis tik tam kad viena karta per 20 metu jį pakeis (gal) blin seniuos ar bikuvos pigiau nusipirkčiau

  • Nepasitikėkim valdžia,nes ji neįgali.Rašykim raštus,nes ne ,tik Krantinėje tokia padėtis.

    • Visur smirda kur per vamzdį aina o abonentinis mokestis tam ir reikalingas kad ilgesnį pinigą dujininkam uzkalt tipo tech mokestis mokekit būtų elektra pigi senai visi dujų atsisakitu o šiaip tie abonentiniai nalogai neturėtų būt įstatymiškai įteisinti nes paslaugos už juos negaunama. Tiek vandens skaitliuko mokestis tik tam kad viena karta per 20 metu jį pakeis (gal) blin seniuos ar bikuvos pigiau nusipirkčiau

    • Igali ta mūsų valdžia liaudi dulkint nori moka ir gali o vat tu jos nepadulkinsi nes gausi nuo mentuku kuprelen ir žinosi tuoj panašūs būsim i rosijuška matuška kur net mitinguojančius dėl vandentiekio prie merijos skrebai bubasi ir omonas

  • I kieno kisene nuseda pinigai ,kuriuos mes kas menesi mokame dujininkams kaip pastoviaja dali uz dujas po 5 eurus?????Girdejau ,kad dujininkai sako ,kad tie pinigai naudojami vamzdynu remontui ir vis didinami. Sios nelaimes ir parode dujininku godumair aplaiduma.Net zole duju rezervuaruose nusienaujama viena karta per vasara.Del dujininku aplaidumo ,sunkiai suzalota moteris su dukra,suniokotas turtas ne tik ju ,bet ir kaimynu.

  • Apie netvarką Kupiškio dujų ūkyje buvo rašyta Kupiškėnų mintyse dar 2014 metais „DUJŲ DVOKAS – KAIP SAUGUMO EGZAMINAS“. Kam įdomu galite susirasti ir paskaityti. Deja, nuo to laiko nieko nebuvo daroma ne tik iš dujininkų, bet ir iš rajono valdžios pusės. Na parašė ten keletą raštų, kaip meras sakė, ir viskas tuo užsibaigė. Todėl ir turim ką turim. Ir neaišku ką dar turėsim, nes sėdim ant pulsuojančios parako statinės. Vienintelis kelias patiems rašyti skundus,rinkti parašus ir kreiptis į aukštesnes instancijas.

  • Bardauskas sakė ,kad skundus rašė. Jei būtų turėjęs kleckus, tai būtų užsukęs dujas ir uždraudęs eksploatuoti, kol sutvarkys. Jei mašinos ratas atsisukęs, tai nevažiuoji, kol nukris.

    • Pritariu. Tik kodėl nera pono nuotraukos, ir komentaro??

    • Sapnuodamas raše. Ką jis gali prieš privatų kapitalą nebent rurike atsukt

      • Nu kai įsinori greit suranda teisininkų pagalbos. Ir prieš privatų kapitalą yra vaistų, gal nei aš nei tu neįveiktume, nu bet meras gi nėra eilinis miestelėnas.

  • Trečiadienio ryte pranešiau, kad dujos perdideliu slėgiu paduodamos į butą. SUTVARKĖ. O dujų nutekėjimas buvo naktį ir Taikos 5, 3, Krantinės 12, 18, 2, 16 kiek žinau, Čia visa Krantinė galėjo į orą išlėkti.

  • Tai kad Kupiškyje avarinės tarnybos jau seniai nebėra. Kai pernai buvo gaisras prie 10 namo, tai avarinė tarnyba berots iš Pasvalio atvyko. Va taip Kupiškis saugus iki begalybės….

  • Taikos 5 jau gal du metai laiptinė smirda dujomis, kiek kartu buvo kviesta duju tarnyba, ką atvykę padarė? Tik laiko klausimas kada namas išlėks į orą, bet ar kam tai aplamai rūpi?

  • Ką darysi, draudimas atlygins nuostolius visiems

  • Smirda visas Kupiškis dujom! Visi rankom mojuoja jau 2 nukentejusius nekaltus zmones turim. Kiek dar prireiks? Kad pajudetu reikalai. Viešint viešint viešint!

  • si pirmadieni, krantineje 22 namo viename is butu, taip pat buvo nutekejusios dujos, gerai, kad tai ivyko dienos metu ir zmones suriagavo greitai, o atvykusios tranybos paaiskino, kad gali buti, nes didelis duju slegis. tai jie zinodami, nieko nesiime, kad tai sutvarkytu. prireike nelaimes, siaubas koks

  • Rinkti parasus.Kuo daugiau tuo geriau.Su rastu .argumentuotais irodymais kreiptis i vyriausybe.kviesti televizija.is karto pajudes

  • Svarbiausia kad turi kentėti nieko nekalti žmonės. Kaip mergaite jei išgyvens toliau gyvens juk 30 proc nudegė. Gyvuliai visi žiūri savo kisenes. Per kuriuos kentės daug nekaltų žmogelių.

  • Kupiškio rajone dauguma namų senos statybos su pasenusiais vamzdžiais (ir ne tik dujų). Reikia juos visus keisti į naujus. Kai kuriuose daugiabučiuose nupjauti vamzdžiai, naudojamasi dujų balionais, tai taip pat tiksinti bomba. Keista, kad tuo leidžiama naudotis. Užnešti dujų balionus į trečią ir aukštesnius aukštus – reikia sveikatos. Prašome dujininkų įvesti tvarkingus dujų vamzdynus ir sistemingai juos prižiūrėti. Jei kils klausimų iš kur rasti lėšų, siūlyčiau stipriai pagalvoti, ir manau, atrasite. Gyvybė ir sveikata turi būti ir privalo būti pirmoje vietoje. Dėl galimų dujų vamzdynų nepakankamos priežiūros ar/ir kitų gyventojui nežinomų gedimų priežasčių, priversti drausti draudimo bendrovėse butus bei savo sveikatą traumų ar nelaimės atveju, kad būtų galima išieškoti padarytą žalą. Taigi, siūlau neatidėliotinai, o skubiai, šiai tiksinčiai bombai ieškoti lėšų ir tvarkyti visų daugiabučių vamzdynus, … o ne svajoti, kur pasilinksminti ar kokį naują renginį finansuoti.

  • O ar paskaičiavote po kiek laiko atvyko dujininkai? Va kiek ištobulėjo paslaugos.

  • Išvakarėse sistemoje buvo labai didelis dujų slėgis. Ar tik čia nebus nelaimės priežastis ?

  • Viskas dėl to godumą pelnas, pelnas ir dar kartą pelnas tokiu režimu gyvena duininkai, o dabar reikėtų kad viską atstatytu dujų tiekimo savininkai savo lėšomis ir padengtų ne tik materialinius, bet ir moralinius, tada būtų pirmiausiai kokybė ir saugumas, o vėliau pelnas

    • Nieko nebūtų, nesvajok chamai dirba kiekvienoj viešą sektorių aptarnaujančios istaigoj

  • Pavojingos tos dujos, kai tinkamai neprižiūrimos… Visi gyvenam kaip ant parako bačkos !

Rekomenduojami video