2024/03/28

 

S. SKVERNELIS: ŠVENTINĮ SAVAITGALĮ BUS RIBOJAMAS PATEKIMAS Į VISUS ŠALIES MIESTUS IR MIESTELIUS

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad šventinį Velykų savaitgalį bus ribojamas patekimas į miestus ir miestelius.

„Negalime atsipalaiduoti. Negalime rizikuoti, tai dar per daug pavojinga. Todėl prašau: susilaikykime nuo viešnagių ir kelionių, pasveikinkime ir palinkėkime sveikatos šeimos nariams bei artimiesiems nuotoliniu būdu.

Visi esame pasiilgę atskirai gyvenančių senelių, tėvų, kitų šeimos narių. Geriausia, ką šiandien galime padaryti dėl jų ir dėl savęs pačių, – nevažiuoti sveikinti ir lankyti jų per Velykas“, – feisbuke pranešė S. Skvernelis.

Kaip paskelbė Ministras Pirmininkas, kad būtų užtikrintas kuo mažesnis judėjimas, COVID–19 komitete nutarta imtis papildomų priemonių. Šventinį savaitgalį bus ribojamas patekimas į visus šalies miestus ir miestelius. Tai užtikrins policijos pareigūnai, prireikus jie pasitelks karius, šaulius, policijos rėmėjus, kitus talkininkus. Į pagalbą bus kviečiamos savivaldybės, bus prašoma techniškai apriboti visus nebūtinus įvažiavimus į miestus ir miestelius.

Išimtys bus taikomos tada, kai bus vykstama dėl artimųjų, giminaičių mirties, sunkios ligos ar nelaimės, taip pat kai vykstama dėl būtino darbo atlikimo ar dėl būtinosios medicinos pagalbos suteikimo. Draudimas negalios tiems, kurie važiuos į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę, kurioje turi nekilnojamojo turto.

„Bus griežtai tikrinami tie asmenys, kurie privalo laikytis saviizoliacijos. Prekybos centrai prašomi užtikrinti tinkamą pirkėjų srautų reguliavimą. Galutinis sprendimas dėl išvardytų priemonių bus priimtas per trečiadienio Vyriausybės posėdį.

Artėjantis savaitgalis yra tikrai kritiškai svarbus. Prašau visų susitelkti ir elgtis labai atsakingai. Jei viskas praeis gerai, gali būti, kad palaipsniui galėsime pradėti pereidinėti į lengvesnį režimą“, – rašė premjeras.

ELTOS inf. ir nuotrauka

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • PRITARIAME, butinai reikia ribojimu, nes daug zmoniu neturi atsakomybes. I kaimus vazineja kiekviena savaitgali kad ir ne sventes vaikai ir anukai is Vilniaus ir Kauno, nei demesio nekreipia. O per Velykas tai tokiu dar padauges, nes jiems tipo jokiu virusu nera , nes jie nemato.

    • Reikia ,kad policija pakontroliuotų jaunuolius kurie prisipirkę pigių mašinų (klerkiančiais) duslintuvais laksto iš kaimo į kitą kaimą kas 5 minutės. Taip atrodo , kad erzina tyčia senjorus .

Rekomenduojami video