2024/03/29

 

KORONAVIRUSAS SUKĖLĖ NERIMĄ MIESTO MOKYKLOJE

Dainiaus Labučio (ELTA) nuotrauka

Dainiaus Labučio (ELTA) nuotrauka

Visas pasaulis su nerimu kasdien seka naujienas apie koronavirusą. Šio viruso protrūkis, prasidėjęs Kinijoje, pamažu plinta po visą pasaulį. Šalys imasi visokių priemonių šiai situacijai suvaldyti. Gyventojai raginami nepanikuoti ir laikytis higienos reikalavimų, saugoti savo ir aplinkinių žmonių sveikatą. Lietuvoje paskelbta ekstremali situacija, siekiant kuo geriau koordinuoti visus koronaviruso prevencijos veiksmus. Juolab kad penktadienį paskelbta, kad Lietuvoje jau nustatytas vienas šios ligos atvejis. Moteris, kuri lankėsi Italijoje, paguldyta į Respublikinę Šiaulių ligoninę.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Susirūpino higiena

Pastarosiomis dienomis kupiškėnai atrodo ramūs, nepanikuojantys dėl koronaviruso grėsmės. Tik pasiteiravus vaistinėse medicininių kaukių, paaiškėjo, kad jų nėra nė kvapo. Kada atveš naujų, vaistininkės tiksliai pasakyti negalėjo. Tik prasitarė, kad jei jų bus, tai jau brangiau kainuos.

Vienoje vaistinėje sakė, kad dezinfekcinį skystį, salicilo spiritą irgi išpirko. Statybose, gamyboje naudojamų respiratorių nebebuvo pirkti ir ūkinėmis prekėmis prekiaujančiose parduotuvėse. Kai kas tvirtino, kad ir ūkinio muilo neberanda. Visgi to muilo prekybos centruose vakar dar tikrai buvo. Atrodo, kad maisto atsargų kol kas niekas nekaupia. Šių prekių pilni prekystaliai. Tik įdomiausia, kada žmonės kaukes ir dezinfekcines priemones išpirko. Akivaizdžių spūsčių nei vaistinėse, nei prekybos centruose nematyti.

Žinoma, atsarga gėdos nedaro, bet ar reikia dėl koronaviruso panikuoti? Matyt, ne kartą per grėsmingus sveikatai įvykius valdiškų struktūrų neveiklumo ir nesusikalbėjimo pamokyti žmonės skuba nieko nelaukę savimi pasirūpinti.

Vis dėlto atrodo, kad šiuo metu valdžia nesnaudžia. Paskelbė ekstremalią padėtį, stengdamasi tam virusui už akių užbėgti.

Skaitykite vasario 29 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Vaziuokit ir likit ten su savo atzalomis,kodel rizikuojat kitu gyvybemis ir sveikata???????

  • Kas nori rizikuoti savo sveikata- tegu sau rizikuoja ir vaziuoja ir i Kinija, ir Italija. Bet tegu prima visus nurodymus, kad neuzkresti kitu zmoniu.

    • Nurodymai buvo gauti ir su jais buvo susipažinta, tačiau jie skirti buvo žmonėms grįžusiems iš Kinijos ar ŠIAURES Italijos. Man atrodo laikas geografijos pasimokyti:)) Čia greičiau žmones mirs iš bado ar iš streso, jeigu taip perdetai panikuoja.

  • Panelės tėvai nesutiko, kad 14 dienų mokytųsi namie. O kas klausė daugiau kaip trijų šimtų gimnazistų tėvų, ar jie sutinka, kad būtų rizikuojama jų vaikų sveikata? Nereikia kelti panikos, bet reikia būti atsargiems. Juk besisaugojantį ir Dievas saugo. Gaila, bet supratingumo ir pilietiškumo trūksta ne tik kai kuriems tėveliams…

    • Tie patys tėvai, kurie kėlė paniką, šį savaitgalį išleido vaikus į Vilnių pramogauti… na jo.. virusas gi Šiauliuose?? Tai kaip čia dabar išeina???? Manau pavojingesnis atvejis laukia, jei jums Roma Šiaurės Italijoje, nemanot???

      • Jei panelė būtų buvusi tik Romoje, tai savo facebook puslapyje prie 2020 metų nuotraukos iš Sicilijos nebūtų pataisiusi datos į 2019. O dėl išvykos į Vilnių, tai kartojuosi – trūksta mums sąmoningumo, oi trūksta.

        • Kaip iki tokio lygio nusileidžiama,??? kreipkitės į organizaciją kuri buvo kartu Sicilijoje 2019 lapkričio mėnesį, ir kuri jau pateikė mokyklos direktoriui raštą apie tai. Bet gi žinoma, geriau kelti panoką ir daryti problemas kur jų net nėra, turbūt tie tėvai kurie tai daro turi ką slėpti.

        • O jums nesimato jog nuotrauka yra įkelta jaunimo mainų organizacijos? Tad prašome jai ir parašyti ir paklausti kada vyko mainai Sicilijoje (kada buvo daryta nuotrauka). Data ir buvo pakeista dėl to, kad patikslinti informacija kada nuotrauka buvo daryta Sicilijoje, Messinos mieste. Jeigu Jums dar kyla abejonių kur būtent buvo lankytasi, prašau susisiekti asmeniškai ir bus pateikta daugiau įrodymu, jeigu jus jau tai verčiate į kriminalą.

        • Už tokius kaltinimus tai gali reikti ir atsakyti, išsamiau informaciją jums gali pateikti direktorius, dar galite ir į organizaciją, kuri viską žino, būtinai kreipkitės, nes esate rimta panikos kėlėja.

Rekomenduojami video