2024/04/25

 

ATVIRA LINOS ISTORIJA, ARBA KAS PADĖJO IŠTRŪKTI IŠ ALKOHOLIO LIŪNO

Toimetaja tõlkebüroo nuotrauka (Unsplash)

Priklausomybė nuo alkoholio visais laikais buvo opi tema. Tautos blaivinimu praeitame amžiuje rūpinosi vyskupo Motiejaus Valančiaus blaivybės sąjūdis, o šiandien pagalbą teikia įsteigtos anoniminių alkoholikų draugijos.

Alkoholizmas yra liga, kurią galima įveikti. Prieš daugiau nei dvidešimt metų iš priklausomybės gniaužtų išsivadavusi Lina (vardas pakeistas – aut. past.) perteikė teigiamą patirtį ir tvirtino, kad įveikti priklausomybę įmanoma, jei pats sau pripažinsi esąs alkoholikas.

Vilė LEŠČINSKIENĖ

Užburtas ratas

„Noriu, kad žmonės žinotų, jog alkoholikai nebelaikomi padugnėmis. Jie yra sunkiai sergantys, į priklausomybę įklimpę žmonės, kurie nebyliai šaukiasi mūsų pagalbos“, – tvirtino Lina.

Anoniminių alkoholikų grupė Kupiškyje veikia nuo 1994 metų, Lina yra viena pirmųjų grupės narių, jai ši grupė padėjo nugalėti priklausomybę.

Šiandien ji pati blaivybei įkvepia kitus, yra aktyvi anoniminių alkoholikų grupės Kupiškyje narė ir padeda turintiems priklausomybę žmonėms.

Moteris įsitikinusi – žmogų į anoniminių alkoholikų grupę turi atvesti tikras nuoširdus noras liautis vartoti alkoholį. Tai savo kailiu patyrė ir ji pati, kai suprato nebegalinti suvaldyti situacijos.

Skaitykite vasario 15 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video