2024/03/28

 

SVARBU AKCENTUOTI – KODĖL GYVENTI VERTA

Unsplash nuotrauka

Kupiškiui garsėjant savižudybių skaičiumi šalyje, 2014 metų gruodį, rajono Tarybai pritarus, įkurta psichologinių krizių valdymo grupė, o 2015 metų pradžioje patvirtinti reagavimo į savižudybės grėsmę algoritmai. Reagavimo į savižudybių riziką Kupiškio r. koordinatore tuomet tapo psichologė Valija Šap.

Praėjusių metų rugpjūtį prireikė šiuos darinius atnaujinti. Mat dalis šiame procese dalyvaujančių žmonių pakeitė pareigas, išvyko ar laikinai dėl tam tikrų priežasčių nebedalyvavo toje veikloje. Algoritmų koordinatore tapo Daiva Šidlauskienė, Kupiškio Povilo Matulionio progimnazijos psichologė. Atnaujinta ir psichologinių krizių valdymo grupė.

Kaip sekasi tęsti savižudybių prevencijos pirmtakų darbus, pasiteiravome šiuo metu už šią veiklą atsakingų žmonių ir specialistų.

Gyvenimas išties yra stulbinamai gražus, tik įsižiūrėkime, įsiklausykime ir pajuskime.
Ravi Roshan nuotrauka iš Unsplash.com
Psichologei Daivai Šidlauskienei svarbu deklaruoti geruosius gyvenimo dalykus.
Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Per paauglių prizmę

Nuo praėjusių metų gruodžio pradžios D. Šidlauskienė yra ne tik reagavimo į savižudybių riziką Kupiškio rajone koordinatorė, bet ir rajono psichologinių krizių valdymo grupės pirmininkė. Jos pavaduotoju tapo Kupiškio seniūnijos seniūnas Žydrūnas Vanagas.

D. Šidlauskienė teigė, kad nuo rugpjūčio, kai pradėjo eiti koordinatorės pareigas, iki šiol rajone negavo nė vienos žinutės apie savižudybę. Ji yra parengusi atmintines, kur kupiškėnai arčiausiai galėtų kreiptis dėl psichologinės, psichiatrinės pagalbos ne tik gyvai, bet ir telefonu bei internetu.

Šios atmintinės išdalytos psichologinių krizių valdymo grupės nariams, seniūnams, kad informacija būtų skleidžiama tarp gyventojų.

Skaitykite vasario 11 d. „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Cia jau panasiau i tikra pagalba,ne tokia kuri buvo prie Valijos Sap-pilstymas is kiauro i tuscia.

Rekomenduojami video