2024/03/28

 

„ADVENTUR“ PARODOJE – SVEIKATOS TURIZMO YPATUMAI

Kupiškėnų stendas „Adventur“ parodoje. Kupiškio rajono turizmo ir verslo informacijos centro nuotrauka

„Svetur apsilankius“

Kupiškėnų stendas „Adventur“ parodoje.
Kupiškio rajono turizmo ir verslo informacijos centro nuotrauka

Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ Vilniuje vyko specializuota tarptautinė turizmo paroda „Adventur“, didžiausia Baltijos šalyse, kasmet suburianti Lietuvos ir užsienio turizmo verslo atstovus, kelionių entuziastus, naujų atostogų idėjų ieškotojus.

Ada DVARIONAITĖ

Šiemetėje parodoje išskirtinai išradingai kalbėta apie sveikatos turizmą, paskelbtas smagus kvietimas atrasti vitaminą – Atostogas, sveikatos profilaktikos atostogas. Surengtas forumas „Ar sveikatos turizmas yra prabanga ar būtinybė?“ Čia diskutuota apie sveikatos profilaktikos kultūrą Lietuvoje, Lietuvos ir užsienio turizmo naujoves. Rengti susitikimai su žinomais keliautojais, pristatytos turistų dar neatrastos vietos, naujai papasakota apie žinomas keliautojams vietoves, vyko muzikantų pasirodymai, žaidimai ir konkursai šeimų ir vaikų erdvėse. Parodos dalyvių būta daugiau nei 300 iš 22 šalių, šiemet pirmąkart dalyvavo Japonija ir Islandija.

Kupiškėnai šioje parodoje ne naujokai, jau daugelį metų dalyvauja ir pristato mūsų krašto unikalumą.

Kupiškio r. turizmo ir verslo informacijos centras savo kampelį turėjo trečioje salėje „Keliauk Lietuvoje“. Čia lankytojams pristatytas miestų turizmas, aktyvus laisvalaikis, poilsis kaimo turizmo sodybose, informacija apie pažintines ir edukacines keliones, lankytinus objektus, nakvynės paslaugas.

Kupiškio r. turizmo ir verslo informacijos centro direktoriaus pareigas laikinai einanti Vaida Laučinavičė pasidžiaugė, kad šįmet sulaukta didelio senų bičiulių keliautojų ir naujų smalsuolių būrio. Centras pristatė informaciją apie Kupiškio marias, Uošvės Liežuvio dendrologinį parką, Kupiškio (Aukštupėnų) piliakalnį, Kupiškyje neseniai atidarytą sveikų produktų parduotuvę „Gurmanų sodas“. Lankytojus ypač domino aktyvaus laisvalaikio pramogos ant vandens – Kupiškio marių vandenlenčių parkas, batutai, pasiplaukiojimai laiveliu „Jara“, vikingų valtimis, irklentėmis, vandens dviračiais. Kitus sužavėjo sveikatos profilaktikos informacija apie Dalios Smirnovienės pirtį su pieno procedūromis, žolininkės Renatos Montvilienės edukacines programas. Palėvenės dominikonų vienuolynas turistams jau neblogai žinomas, dabar dar rengiamasi ten išplėsti kulinarines-edukacines programas. Lankytojus domino ir kitos lankytinos vietovės bei programos, duonos kepimas Uoginių amatų centre, mūsų krašto kaimo turizmo sodybų ypatumai.

Pasak V. Laučinavičės, parodos lankytojai klausinėjo, kokius turime dviračių ir baidarių maršrutus, ar yra dviračių takų prie marių. Yra sudarytų dviračių maršrutų, yra baidarių maršrutų Lėvens ir Jaros upėmis. Daugelis lietuvių yra susidomėję dvarais, jų aplinka, parkais, domisi, ar gali apsilankyti viduje. Kupiškyje lankytojai, iš anksto susitarus, priimami Komarų, Antašavos dvaruose.

Pašnekovės teigimu, dar prieš parodą kaimynų rokiškėnų iniciatyva buvo parengti informaciniai leidiniai „Įspūdinga kelionė po dvarų ir rūmų parkus“. Bendradarbiaudami su Rokiškio krašto muziejumi, kupiškėnai pateikė informacijos apie Adomynės dvaro parką, jis įtrauktas į maršrutus.

Kupiškėnai rengdamiesi parodai pernai atnaujino ar papildė informacinius lankstinukus, stendus, panaudojo įspūdingas Pauliaus Kalamažniko nuotraukas. Centro laikinoji direktorė pastebėjo, kad prie Kupiškio krašto turistinio patrauklumo sklaidos aktyviau ir svariau galėtų prisidėti vietos verslininkai, antai „Adventur“ parodoje šiemet dalyvavo pramogų ir maitinimo paslaugas prie marių teikiantys Paulius Pranckūnas ir Solveiga Pranckūnė. Renginys paliko gražių įspūdžių ir dalyviams, ir lankytojams, tai galima spręsti iš padėkų ir pažadų apsilankyti Kupiškyje.

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Pradėkite dirbti ponios ir panelės, nes dabar tik kudakavimas kaip kokiame turguje… Suvenyrus kiekvienas moka turgavoti… Daugiau iš jūsų nieko nematome.

Rekomenduojami video