2024/03/29

 

NUOLATINIS MĄSTYMAS – ĮPRASTA BŪSENA

Iš Kupiškio kilęs Arijus gimtajame mieste lankosi retai ir sako dažnai apie jį pagalvojantis. Jis sostinėje tvirtai šaknis įleidęs kiek daugiau nei pusę savo gyvenimo. Viktorijos Zaicenko nuotrauka

Iš Kupiškio kilęs Arijus gimtajame mieste lankosi retai ir sako dažnai apie jį pagalvojantis. Jis sostinėje tvirtai šaknis įleidęs kiek daugiau nei pusę savo gyvenimo.
Viktorijos Zaicenko nuotrauka

Iš Kupiškio kilęs Arijus Katauskas yra dažnai matomas televizijos ekranuose ar jo pavardę galima išvysti spaudos puslapiuose. Viešųjų ryšių specialistu daug metų dirbantis vyras turi tvirtą nuomonę ir aiškų daugelio Lietuvos procesų vertinimą. A. Katauskas savo darbą vadina įtemptu, nes nuolat galvoti ir būti informacijos lauke yra neišvengiama jo gyvenimo dalis.

Audinga SATKŪNAITĖ

Dažniau pagalvoja nei apsilanko

A. Katauskas prisipažino, kad Kupiškyje lankosi rečiau nei norėtų ir dažniau apie gimtąjį miestą pagalvoja nei būna. Čia gyvena jo mama, buvusi lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Eugenija, ir keletas žmonių, su kuriais retkarčiais Arijus pabendrauja. „Kupiškyje paskutinį kartą lankiausi gana seniai, tačiau aplinkiniams visada pasakau, iš kur esu kilęs“, – sakė A. Katauskas, kuris sostinėje gyvena netgi ilgiau nei gimtajame mieste. Pašnekovas skaičiuoja dvidešimtus gyvenimo Vilniuje metus.

Į sostinę Arijus išvyko būdamas 19 metų ir su trumpomis pertraukomis, kai buvo įsikūręs užsienyje, gyvena iki šiol.
„Mano gyvenimas Kupiškyje baigėsi, kai baigiau mokyklą. Tuomet išvažiavau į Kauną, o vėliau persikrausčiau į Vilnių. Čia ir likau. Su Kupiškiu ryšys vis trūkinėjo. Daug draugų po mokyklos baigimo iš jo išvažiavo, o su tais, kurie liko, santykiai nutrūko. Tiesiog buvo toks laikotarpis, kai formavosi mano norai, įpročiai, kitokie pomėgiai. Taip išėjo, kad su vaikystės draugais faktiškai nebebendrauju“, – atviravo A. Katauskas.

Pašnekovas teigė, kad išvažiavęs į kitą miestą, jis neturėjo viso gyvenimo plano, o buvo pasiruošęs tyrinėti pasaulį.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Man pasirode keista: jeigu tiek daug nuolat masto, tai kodel retai mama aplankyti sumasto…

Rekomenduojami video