2024/03/28

 

ŠIMTMEČIO BIUDŽETUI MINISTERIJOS PRIMESTAS PLANAS – KAIP AKMUO PO KAKLU

Reda Totorienė, Finansų ir biudžeto skyriaus vedėja, pristatė ir pakomentavo rajono 2018 metų biudžeto projektą, o Tarybos narys Leonas Apšega kvietė visus susitaikyti ir balsuoti už šimtmečio biudžetą. Autorės nuotrauka

Ne įprastai ketvirtadienį, bet vasario 21 dieną, trečiadienį, vykusiame rajono Tarybos posėdyje svarbiausias politikų uždavinys buvo patvirtinti 2018 metų rajono biudžetą.

Akcentuota, kad šis biudžetas ypatingas, suformuotas Lietuvos atkurtos valstybės šimtmečio sukakties metais. Konservatorių frakcijos nariai tautinę juostą padovanojo ir šių neeilinių metų pirmo posėdžio dirigentui, kaip buvo įvardyta, šimtmečio merui Dainiui Bardauskui.

Tądien rajono politikų darbą stebėjo ir jų aktyvumą skatino Vyriausybės atstovė Panevėžio apskrityje Kristina Nakutytė bei jos kolega, naujas Kupiškio rajono kuratorius Aurimas Škutas.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Politikai nutarė patvirtinti Kupiškio rajono savivaldybės 2018 metų biudžetą – 16 mln. 637 tūkst. 225 eurus prognozuojamų pajamų, 17 mln. 78 tūkst. 547 eurus asignavimų, iš jų išlaidoms – 15 mln. 776 tūkst. 65 eurus (darbo užmokesčiui – 7 345 215 eurų) ir turtui įsigyti – 1 302 482 eurus.

Savivaldybės Finansų ir biudžeto skyriaus vedėja Reda Totorienė išsamiai pakomentavo naują biudžetą, palygino jį su praėjusių metų biudžetu.

Optimistinės pajamos

Pasak jos, šiais metais prognozuojamos gauti Savivaldybės biudžeto pajamos savarankiškoms funkcijoms vykdyti – 9 mln. 850 tūkst. eurų. Palyginti su 2017 metais, jos didėja 1 mln. 350 tūkst. eurų.

Gyventojų pajamų mokesčio (GPM) dalis, tenkanti Savivaldybės biudžetui, palyginti su 2017 metais, didėja 4,56 proc. Ji keičiasi dėl naujų įsipareigojimų padidėjus savivaldybių išlaidoms. Pastovioji GPM dalis lieka tokia pat kaip ir praėjusiais metais – 78,17 proc. Kintamoji GPM dalis didėja – 4,65 proc. dėl minimalios mėnesio algos, dėl pareiginės algos bazinio dydžio didinimo, dėl valstybės ir savivaldybių įstaigų darbo apmokėjimo įstatymo įgyvendinimo, dėl finansinių išteklių papildymo (tokia suma kaip praėjusių metų bendrosios dotacijos kompensacija).

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Gal girdėjote, kad labiausiai reikia saugotis pataikūnų. Tariami draugai baisesni už tikrus priešus.

  • Ksd ten daug nepartinių. Atrodo, kad jie labiausiai ir nepatenkinti

  • Kad galetu skirtingu partiju atstovai be pykciu ir nesiriedami dirbti del Kupiskio,palaikytu zmoniu isrinkto Mero iniciatyvas, tai daug daugiau visi is to laimetume.

Rekomenduojami video