2024/05/04

 

Seminaras apie renovaciją gyventojų nesudomino

Žemės ūkio ir bendruomenių salėje susirinkę komunalininkų atstovai, Savivaldybės darbuotojai ir vos keli gyventojai diskutavo apie daugiabučių renovaciją. Renginį moderavo Lietuvos būsto rūmų prezidentas Juozas Antanaitis (dešinėje).
Jurgitos Banionienės nuotrauka

Vasario 21 dieną Kupiškio rajono savivaldybės Žemės ūkio ir bendruomenių skyriaus salėje surengtas seminaras apie daugiabučių namų renovacijos skatinimą. Susitikime dalyvavo daugiabučius namus ir jų renovaciją administruojančio „Kupiškio komunalininko“ komanda, pora rajono Savivaldybės administracijos atstovų.

Tuo tarpu gyventojų šis seminaras nesudomino – atėjo vos keturi į mieste senokai pagreitį įgavusios renovacijos traukinį spėjusių įšokti daugiabučių namų savininkų bendrijų pirmininkai bei atstovai.

Netinkamas laikas

Galima tik spėlioti, kodėl Būsto energijos taupymo agentūros (BETA) inicijuotas seminaras, skirtas skatinti daugiabučių namų modernizavimo procesą, sulaukė tiek mažai klausytojų. Galbūt sunkiai besiverčiantys gyventojai net nenori pagalvoti apie papildomą finansinę naštą. Antra vertus, atbaidyti galėjo ir parinktas netinkamas renginio laikas – dirbantieji vargu ar gali visą pusdienį ištrūkti iš darbo (renginys vyko nuo 9 iki 14 val.).

Pašnekintas renovaciją administruojančios įmonės „Kupiškio komunalininkas“ vadovas Rimantas Adomauskas tikino, kad Savivaldybei gavus informaciją iš BETOS apie planuojamą susitikimą, komunalininkai suskubo iškabinti skelbimus laukiančiuose renovacijos ir atnaujintuose namuose, skambinta jų pirmininkams. Sąrašas su jų telefonais buvo pateiktas ir seminaro organizatoriams, informacija paskelbta laikraštyje. „Šiuo klausimu tikrai buvo dirbama. Manau, kad daugeliui netiko seminaro laikas. Renginys vyko darbo metu – žmonės, kurie tuo gal ir domėtųsi, yra darbe. Kažin, ar darbdavys jį dėl to išleistų. Galbūt geriau tokius seminarus rengti šeštadieniais, tada dalyvauti žmonės turėtų gausiau, bet lektoriams tikriausiai dirbti savaitgaliais nelabai tiktų“, – samprotavo R. Adomauskas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video