2024/05/04

Tarybos narys Jonas Jarutis kraunasi lagaminą

Kupiškio r. tarybos narys, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Jonas Jarutis, neseniai išrinktas į Seimą, spalio 27 dieną paskutinį kartą dalyvavo šios Tarybos posėdyje. Kaip rajono Tarybos nario, jo įgaliojimai nutrūks spalio 30 d.
Autorės nuotrauka

Praėjusį ketvirtadienį, spalio 27 d., vykęs rajono Tarybos posėdis buvo paskutinė šios Tarybos nario Jono Jaručio, kaip rajono politiko, veiklos diena. Mat jis buvo neseniai išrinktas į Lietuvos Respublikos Seimą pagal Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašą.

Su J. Jaručiu atsisveikino Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos rajono Taryboje nariai. Gėlių jam įteikė ir Tarybos pirmininkas, rajono meras Dainius Bardauskas.
J. Jarutis padėkojo kartu su juo rajono Taryboje dirbusiems kolegoms, bendrapartiečiui Leonui Apšegai, kuris jį atvedė į politiką, kurioje jau esąs šešiolika metų.

Paklaustas, ar jau susikrovė lagaminus važiuoti į Vilnių, J. Jarutis sakė, kad to dar nepadaręs. Spėsiąs. Jo, kaip rajono Tarybos nario, įgaliojimai automatiškai nutrūks spalio 30 d., kai Vyriausioji rinkimų komisija patvirtins šių metų Seimo rinkimų rezultatus. Lapkričio 3 d. jam ir kitiems išrinktiesiems bus įteikti Seimo nario pažymėjimai.

„Jau Seimo kanceliarijai pateikiau prašymą dėl apsigyvenimo Seimo viešbutyje. Tokią teisę turiu, nes Vilniuje mano vardu nėra registruoto nekilnojamojo turto ir dabartinė mano gyvenamoji vieta labai nutolusi nuo sostinės. Į Vilnių ruošiuosi važiuoti vienas. Mano gyvenimo draugė Virginija kol kas gyvens Kupiškyje. Kaip bus ateityje, dar svarstysime. Nėra labai paprasta staiga keisti gyvenamąją vietą, darbą“, – kalbėjo politikas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video