2024/05/05

 

Krūmai gali slėpti ir pavojų

Planuojant savo aplinką būtina pagalvoti ne tik apie grožį, bet ir apie saugumą.
Vėjo Žilio nuotrauka

Kupiškio rajono policija gavo netikėtą paklausimą, ar galima prie vieno miesto daugiabučio namo nukirsti krūmus, kurie trukdo saugumui. Mat gyventojus pasiekė gandai, kad čia esą vieną vakarą slėpėsi nepažįstamas asmuo, kuris užpuolė iš prekybos centro ėjusią moteriškę. Žinios nepasitvirtino, tačiau gyventojai visgi nusprendė savo aplinką padaryti saugesnę.

Nusikaltėliai nemėgsta atvirų teritorijų

Policijos patarimo dėl krūmų prireikė vienai daugiabučio namo bendrijai mieste, namą supa daug ūgtelėjusių medžių ir krūmų.

„Kreipėmės dėl savo saugumo. Girdėjau gandų, kad neseniai iš kiemo krūmų iššoko nepažįstamas asmuo ir užpuolė iš parduotuvės ėjusią moterį. Iš policijos supratau, kad tokie faktai nepasitvirtino, tačiau bus saugiau, jei mūsų kiemas bus atviresnis“, – sakė bendrijos gyventoja.

„Aplinkos želdinių sodinimo projektavimas turi didelę reikšmę saugios aplinkos kūrimui, todėl apie tai verta pagalvoti prieš sodinant įvairius augalus“, – teigė Kupiškio rajono policijos komisariato vyr. tyrėja Gintarė Šližytė.

Bendrijos pirmininkės idėją susitvarkyti aplinką prie daugiabučio namo policija palaiko, nes krūmais, medžiais apsodinta teritorija gali tapti priedanga vagims ir būti nesaugi praeiviams.

„Teritorijos matomumas turi būti geras, aikštelių, šaligatvių, pėsčiųjų takams stebėti siūlomos atviros teritorijos, neapželdintos žemaūgiais augalais, krūmais. Vagims nėra patraukios atviros ir apšviestos teritorijos, kuriose jie gali būti pastebėti ir atpažinti“, – aiškino pašnekovė.

Taip pat, anot jos, kuriant saugią aplinką siūloma sklypų, kurie ribojasi su kaimynais, neapsodinti aukštomis tujomis, eglėmis, tankiais krūmais, neatsiskirti nuo kaimynų aukštomis nepermatomomis tvoromis, kad pastebėję įtartinus asmenis jūsų kieme kaimynai galėtų pranešti jums arba policijai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video