2024/05/05

 

Diena po rinkimų – išrinktieji įsisuko į povų šokį

Nors į Seimą žengiantys valstiečiai ir žalieji daugeliui asocijuojasi su kaimu, į šios partijos sąrašus įrašytos – labai įvairios asmenybės. Ekspertai spėlioja, ar tokie skirtingi žmonės išsilaikys visą kadenciją kartu.
Vėjo Žilio nuotrauka

Kol tauta laukia, kaip susigrupuos jos išrinktieji, šie taiso savo karūnas ir sunkiai kalba apie derybas dėl valdančiųjų koalicijos. Dar prieš balsavimo dieną apie lygiavertes derybas su socialdemokratais ir konservatoriais kalbėjusi rinkimų nugalėtoja, Valstiečių ir žaliųjų sąjunga, rodos, netrukus pati turės ieškoti sąjungininkų ir maldauti bendrystės. Įsižeidę konservatoriai mieliau rinktųsi opoziciją, o socialdemokratai dar neatsigauna po patirto fiasko. Būsimos valdžios paveikslo prognozuoti nesiryžo ir Kupiškio išrinktieji – Seimo nariai Biržų–Kupiškio ir Sėlos rinkimų apygardose.

Išsidalijo paskutinius mandatus

Praūžė Seimo rinkimai ir jau žinoma, ką šį kartą pasirinko tauta. Aišku, kad per pirmą ir antrą turą konkurentus nušlavė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, iškovojusi 54 mandatus Seime, bet priskaičiavus du pačius išsikėlusiuosius, kurie save sieja su partijos sąrašu, – 56.

Po pirmojo rinkimų turo gana aukštai savo pozicijas vertinusi Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai parlamente turės 31 mandatą. Lietuvos socialdemokratai gavo 17 mandatų, Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis – 14, Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga bei partija „Tvarka ir teisingumas“ – po 8, Darbo partija – 2, Antikorupcinė N. Puteikio ir K. Krivicko koalicija (Lietuvos centro partija, Lietuvos pensininkų partija), Lietuvos žaliųjų partija ir politinė partija „Lietuvos sąrašas“ – po 1. Keturis mandatus pasidalys nepriklausomi kandidatai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video