2024/05/05

Elektroninės sistemos komisijų nebevargina

Jurgos Banionienės nuotrauka

Šiandien rinkimų apylinkėse nuo 7 iki 20 val. vyksta Seimo rinkimų pakartotinis balsavimas. Renkami 68 Seimo nariai vienmandatėse apygardose. Rinkėjas gali balsuoti savo rinkimų apylinkėje arba kitoje savo apygardos rinkimų apylinkėje. Balsuojant rinkimų dieną būtina su savimi turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą. Rinkėjo kortelė nėra privaloma.

Spalio 23 d. 12 val. duomenimis šiandien balsuoti atvyko ir VRK sistemoje pažymėti kaip balsavę – 10,88 proc. rinkėjų.

Biržų–Kupiškio rinkimų apygardoje rinkėjų aktyvumas 12 valandą buvo 21,62 proc, o Sėlos rinkimų apygardoje – 21,39 proc. Į šį skaičių įtraukti ir išankstinio balsavimo rinkėjai.

Šiandien Seimo rinkimų metu visos 1922 rinkimų apylinkės dirba sėkmingai. Biržų–Kupiškio rinkimų apygardos komisijos pirmininkas Rolandas Aukštikalnis teigė, kad kliūčių dirbant su elektronine VRK sistema, kaip prieš dvi savaites, šį kartą nėra. Tenka pildyti daug dokumentų, tikrinti elektroninį paštą, perduoti išankstinio balsavimo vokus, tad sekti rinkėjų aktyvumo pašnekovas itin skrupulingai nespėja.
„Kol kas viskas vyksta sklandžiai, pažeidimų taip pat negirdėti“, – trumpai sakė pirmininkas.

Rimtų pažeidimų neužfiksavo ir Sėlos rinkimų apygardos komisija. Jos pirmininkė Olia Samėnienė sakė, kad visas smulkesnes bėdas apylinkių komisijos išsisprendžia vietoje.

„Dirbame gana ramiai. Vienu metu buvo užstrigusios elektroninės paslaugos, bet šiaip apie elektroninės sistemos trikdžius nesigirdėjo. Tikėkimės taip ir baigsime darbą“, – kalbėjo pašnekovė.

Vidurdienį, pasak pirmininkės, į apylinkes išvežiojami išankstinio balsavimo lapai. Belieka laukti rezultatų.

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video