2024/05/18

 

Sėlos apygarda – viena aktyviausių Lietuvoje

Asociatyvi nuotrauka iš redakcijos archyvo

Šiandien – Seimo rinkimai.
Įpusėjus rinkimų dienai, rinkėjų aktyvumas visose apygardose perlipė 16 proc. nuo visų rinkėjų skaičiaus. Biržų–Kupiškio ir Sėlos rinkimų apygardos, kuriose balsuoja ir mūsų kraštiečiai, gerokai viršija minėtą vidurkį.

Itin aktyviai pagal šalies lygį balsuoti eina Sėlos apygardos rinkėjai. 13 val. čia savo balsą jau buvo atidavę 28,92 proc. rinkėjų. Pagal aktyvumą ši apygarda buvo antroje vietoje iš 71 apygardos.

„Į šį skaičių įeina ir iš anksto bei specialiuoju paštu balsuojantys piliečiai. Sėlos apygardos aktyvumas tikrai stebina. Nors iš Kupiškio pusės rinkėjai pasyvesni“, – sakė Sėlos apygardos rinkimų komisijos pirmininkė Olia Samėnienė.

Kupiškio apylinkėse (Sėlos apygardoje) rinkėjų aktyvumas siekė nuo 13 iki 28 proc. Daugiausiai balsuota Šimonių rinkimų apylinkėje.

Tik šiek tiek ramiau balsuojama Biržų–Kupiškio rinkimų apygardoje. Čia rinkėjų aktyvumas 13 val. buvo 27,51 proc. Nemaža dalis šio skaičiaus, pasak minėtos apygardos pirmininko Rolando Aukštikalnio, savo balsą atidavė iš anksto arba specialiuoju paštu. Rinkimų dieną, anot pašnekovo, kupiškėnai – pasyvesni. Galbūt dėl to kaltas blogas oras.

Pažeidimų iki 13 val. nei Biržų–Kupiškio, nei Sėlos rinkimų apygardose neužfiksuota. Nors rokiškėnus pasiekė netiksli informacija apie galimai nesąžiningą rinkėjų vežimą kaime. Tačiau dėl duomenų trūkumo ši žinia nepatvirtinta.

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video