2024/04/29

 

Savivaldybė laukia teismo sprendimų

Savivaldybės meras Dainius Bardauskas.
Autorės nuotrauka

Po praėjusią savaitę Kupiškio rajoną sukrėtusių korupcijos įtarimų bendrovės „Kupiškio vandenys“ direktoriui pateiktas oficialus siūlymas atsistatydinti iš pareigų. Tokį sprendimą priėmė šios įmonės valdyba. Teisėsaugos žinių laukiama ir apie kyšininkavimu įtariamus Noriūnų bei Kupiškio seniūnijų seniūnus. Jie paleisti už 5 000 eurų užstatą.

Apie susidariusią situaciją ir planuojamus sprendimus kalbinome Kupiškio rajono merą Dainių Bardauską.


Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) įtarimai krito dėl Jūsų kadencijos pradžioje vykdytų viešųjų pirkimų. Ar tai buvo Jūsų darbo pradžia ir nespėta visko sukontroliuoti?

Tai buvo kadencijos pradžia. Bet mes nuodugniai ir nekontroliuojame visų rajono įstaigų veiklos, nebent gauname signalą apie kažkokius trūkumus. Šiaip yra planiniai patikrinimai, savo išvadas teikia Savivaldybės kontrolieriai. Kiekviena įstaiga pagal savo kompetenciją vykdo viešuosius pirkimus – ši funkcija ir joms deleguota. Mes į tai nesikišame smulkmeniškai.

Apskritai, visa ši situacija – labai nemaloni. Galutinį tašką padės teismas. Didelio komentaro šia tema ir negali būti, kol nėra teismo sprendimo. O pats faktas apie įtarimus dėl kyšininkavimo nedaro Kupiškio rajonui garbės.

Ar Antikorupcijos komisija neturi tikrinti tokių procedūrų?

Minėta komisija turi savo numatytas funkcijas ir būtų naudinga paklausti, kur jie žiūrėjo. Be Savivaldybės organizuojamų viešųjų pirkimų, jie į savo planus būna įtraukę ir biudžetinių įstaigų veiklą. Aišku, galiausiai būtų paprasčiau, jei visi žinotume, ko ieškoti, ką tikrinti ar žiūrėti.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video