2024/04/29

 

Valdžia persistengė kovodama su alkoholiu

Kupiškio valdžios pastangos pažaboti alkoholio vartojimą masiniuose renginiuose prasilenkė su Vyriausybės numatyta tvarka.
Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Prieš metus įvedusi griežtą alkoholio vartojimo masiniuose renginiuose tvarką rajono valdžia priversta šiek tiek atleisti diržus. Vyriausybės priimti sprendimai įpareigojo ir Kupiškio rajone leisti stipresnio alaus prekybą per šventes. Jo stiprumas dabar leistinas iki 7,5 proc.

Vyriausybė leido daugiau

2015 metų birželį Kupiškio rajono taryba priėmė sprendimą dėl masinių renginių organizavimo Kupiškio rajono viešosiose vietose tvarkos aprašo. Tuomet tokie pokyčiai nuskambėjo per visą šalį, nes rajono valdžia diskutavo, ar nereikėtų alkoholį vartojančių švenčių lankytojų uždaryti į specialius aptvarus. Galiausiai nuspręsta apsiriboti tik gėrimą draudžiančiais ženklais renginių teritorijoje ir per metus tokia tvarka rajono gyventojams sėkmingai „prilipo“.

Dar vienas iš alkoholio apribojimo būdų masinėse šventėse buvo leisti tik alaus prekybą ir šis gėrimas renginiuose negalėjo būti stipresnis nei 6 proc. Bet pasirodo, kad tokios taisyklės prieštarauja praėjusiais metais rudenį Vyriausybės patvirtintoms Didmeninės ir mažmeninės prekybos alkoholio produktais licencijavimo taisyklėms. Šios masiniuose renginiuose leidžia prekiauti iki 7,5 proc. stiprumo alkoholiniais gėrimais.

Taigi, praėjusiame Kupiškio rajono tarybos posėdyje rajono politikai priėmė sprendimą dėl masinių renginių organizavimo taisyklių pakeitimo ir leido šventėse prekiauti stipresniu – iki 7,5 proc. – alkoholiu.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video