2024/05/15

 

Turistus kels arčiau Dievo

Jei valdžios planai nesugrius, Kupiškio Kristaus Žengimo į dangų bažnyčia tarnaus ir turistams.
Valio Staburo nuotrauka

Iki šiol užlipti į aukštą Kupiškio Kristaus Žengimo į dangų bažnyčios bokštą ir apžiūrėti miesto panoramą buvo nesaugu ir pavojinga. Netrukus ši vieta bus suremontuota ir pritaikyta turizmui. Rajono valdžia tam rengia projektą.

Apžvalgos aikštelė

Į Kupiškį užsukę turistai retai nepastebi čia stovinčios vienos didžiausių Lietuvos bažnyčių. Kai kurie jų pasiprašo ir į šios pastato bokštą, iš kur galima pamatyti visą miestą. Toks noras nėra lengvai įgyvendinamas – aukštas bokštas avarinės būklės ir juo laipioti negalima.

Praėjusiame Kupiškio rajono tarybos posėdyje priimtas sprendimas pritarti projektui dėl Kupiškio bažnyčios kairiojo bokšto renovacijos ir pritaikymo turizmui. Šioje pastato dalyje žadama įrengti apžvalgos aikštelę, kuri bus 35 metrų aukštyje nuo žemės. Į ją neįgaliuosius ar senesnius gyventojus kels liftas.

Minėtą projektą Kupiškio rajono valdžia rengia kartu su Anykščių bei dviem Latvijos savivaldybėmis. Iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų Kupiškio projekto daliai prašoma per 216 tūkst. eurų paramos.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video