2024/05/16

 

Debatai tarp kandidatų į Seimą Sėlos apygardoje

Iniciatyva „Žinau, ką renku“ organizuoja Sėlos rinkimų apygardos debatus, kurie vyks rugsėjo 13 dieną, 18 valandą, Rokiškio J. Tumo-Vaižganto gimnazijos „Romuvos“ padalinio aktų salėje (Taikos g. 17, Rokiškis).

Kadangi iniciatyva veikia nešališkai, debatuose kviečiami dalyvauti visi Sėlos rinkimų apygardos kandidatai. Dalyvauti sutiko Jolanta Paukštienė (Lietuvos Laisvės sąjunga (liberalai)), Vidmantas Maželis (Darbo partija), Algis Kazulėnas (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionių demokratų partija), Vytautas Saulis (Lietuvos socialdemokratų partija). Dalyvauti atsisakė Raimundas Martinėlis (savarankiškas), Jonas Jarutis (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga), Linas Juozėnas (Lietuvos liberalų sąjūdis), Viktoras Jencius (Lietuvos centro partija) . Debatus moderuoja žurnalistas Paulius Gritėnas.

Nacionalinė politikos stebėsenos iniciatyva „Žinau, ką renku“ kviečia Rokiškio ir Kupiškio gyventojus į debatus, kuriuose kandidatai į Seimą diskutuos Rokiškio, Kupiškio r. ir visai šaliai aktualiomis temomis, atsakys į dalyvių klausimus. „Debatai yra viena iš esminių rinkimų kampanijos dalių. Jie leidžia atskleisti kandidatų pažiūras ir jų tarpusavio skirtumus. Įvertinti, ar politikas kalba tiesą, ar meluoja. Debatuose politikai atskleidžia ne tik savo mąstymo logiškumą (ar nelogiškumą), bet ir mentalitetą. Vargu, ar Seimo nariu žmonės norės matyti tą, kuris nesugebės racionaliai diskutuoti, sklandžiai dėstyti savo planų ir paaiškinti, kaip jie bus įgyvendinti.

Todėl ypač svarbu, kad debatuose aktyviai dalyvautų ir pati publika. Išklausytų kandidatus, bet po to atakuotų juos konkrečiais klausimais, kurie išties rūpi, sprendžiant regiono ar visos valstybės reikalus. Naudokitės šia proga – dalyvaukite“, – sako Paulius Gritėnas.
Debatai organizuojami kartu su akcija „Balsuok atsakingai“, todėl debatų dalyviai gaus specialias rinkėjų atmintines, kuriose ras patarimų, kaip formuluoti klausimus kandidatams.

Veikia virtuali platforma www.zinaukarenku.lt, kurioje rinkėjai gali tiesiogiai užduoti klausimus politikams.

„Žinau, ką renku“ inf.

——-
Autorius:

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video