2024/05/14

 

Uždarbis iš obuolių nevilioja

Lauko gatvės supirkimo punkte per porą dienų susikaupė tik keli maišai obuolių.
Autorės nuotrauka

Prieš porą savaičių prasidėjęs obuolių supirkimo sezonas nieko gera nežada. Žemos supirkimo kainos nelabai vilioja gyventojus tokiu būdu užsidirbti papildomų pajamų. O supirkėjai obuolių brangimo ir nenumato – tokią situaciją esą lemia kaimynai lenkai ir gamintojai.

Kas tvarkosi, kas uždarbiauja

Soduose jau gausiai dera obuoliai, bet skelbimų dėl jų supirkimo šiemet užderėjo ne itin daug. Raginimų parduoti sodo gėrybes galima rasti kaimų skelbimų lentose, vienas kitas toks pranešimas atsiranda ir spaudoje.

Iš tiesų obuolių supirkimo sezonas dar tik prasideda. Kasmet Panevėžio, Utenos apskrityse obuolius superkanti įmonė „Malus“ tokius darbus pradėjo nuo rugpjūčio 16 dienos. „Prekyba kol kas – vidutinė. Kai kur tušti išvažiuojame, kai kur atneša obuolių“, – apie supirkimą Kupiškio rajone kalbėjo minėtos įmonės darbuotoja Snieguolė Čepulienė.
Šiuo metu kilogramo obuolių supirkimo kaina – 4 centai. Pasak pašnekovės, gyventojams tai atrodo gana mažas uždarbis, nes pernai toks uždarbis siekė iki 7 centų už kilogramą.
„Pinigų žmonėms nereikia, galvoja, kad duodame per mažai ir nevargsta“, – sakė S. Čepulienė.

„Malus“ sunkvežimiai važinėja numatytais maršrutais ir stoja kaimuose, pasiima obuolius ir iš supirktuvių. Įmonės atstovė pastebi, kad dažniausiai atnešama nedaug obuolių – 3 ar 4 maišiukai. Tiek atgabena vargingesni gyventojai, kuriems tokio uždarbio kartais reikia tik alkoholiui nusipirkti, ir jie tą obuolį randa pakelėse.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video