2024/05/14

 

Pasitinkant rugsėjį. Mažiau mokinių ir mokytojų, struktūros pertvarka

Mokinių mažėjimo tendencija ryški visoje šalyje. Šį rugsėjį į Kupiškio rajono ugdymo įstaigas susirinks mažiau mokinių nei pernai.
Vėjo Žilio nuotrauka

Rugsėjo 1-ąją mokymo įstaigų duris vėl praveria mokiniai. Kiek jų sulauksime šiais mokslo metais, ar labai sumažėjo pirmaklasių, kokie pokyčiai ir naujovės laukia švietimo bendruomenės, kalbėjomės su Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Jurgita Trifeldiene.

Mokinių mažėja

Vedėja informavo, kad šiemet prognozuojamas tam tikras mokinių mažėjimas. Tikslių duomenų dar nėra – jie paaiškės pirmosiomis rugsėjo dienomis, kai visos mokymo sutartys bus suregistruotos Mokinių registre. Prognozuojama, kad į ugdymo įstaigas ateis apie 2 500 mokinių (praėjusiais metais buvo 2 548). Iš jų apie 2 100 mokinių, apie 300 ikimokyklinukų ir apie 100 priešmokyklinukų.

Į pirmas klases susirinks 134 mokiniai (pernai jų buvo daugiau – 150). Meno mokykloje mokysis apie 230 mokinių, Kūno kultūros ir sporto centrą lankys apie 210 vaikų.

J. Trifeldienė teigė, jog prognozės, kad sulauksime apie 50 mokinių mažiau, išsipildė. Mokinių mažėjimo tendencija, pasak vedėjos, ypač ryški žvelgiant visos šalies mastu. Per trylika metų mokinių Lietuvos ugdymo įstaigose sumažėjo 42 procentais, bendrojo ugdymo mokyklose – 27 procentais.

Specialistų netrūksta

Rajono švietimo įstaigose šiais mokslo metais dirbs apie 280 pedagoginių darbuotojų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video