2024/05/04

 

Kieme nupiešė geltoną liniją – ar teisėtai?

Dėl ženklų, ženklinimo vietų įrengimo daugiabučių namų gyventojai pirmiausiai turi kreiptis į Saugaus eismo komisiją.
Autorės nuotrauka

Grįžti po darbo namo, o automobiliui pasistatyti kieme nėra vietos. Tai – dažnas daugiabučių namų gyventojų rūpestis. Seniai įrengti namų kiemai nėra pritaikyti tokiai automobilių gausai, kiek jų esama dabar. „Kupiškėnų mintis“ pasiekė informacija, kad Kraštiečių mikrorajono P. Mažylio g. 12 namo kieme atsirado geltona punktyrine linija pažymėta automobilio vieta. Ją pažymėję patys gyventojai niekam neleidžia šios vietos užimti. Argumentas paprastas – atvykus greitosios medicinos pagalbos automobiliui jam nebus kur sustoti.

Statymo bėdos

Tokiu „piešiniu“ ne visi namo gyventojai patenkinti. „Ar galima savavališkai žymėti, ar kas leido? Jei taip, tegul informuoja gyventojus“, – stebėjosi prisistatyti nenorėjusi kupiškėnė. Kiemai, anot jos, automobilių prikimšti, neįmanoma mašinos pasistatyti, reikia ją gatvėje palikti. „Tokio šaligatvio žymėjimo kiemuose niekur daugiau nemačiau. Įdomu, ar čia pagal įstatymus draudžiama statyti automobilius ir būsime baudžiami“, – teiravosi ji.

Pakalbinti kiti šio namo gyventojai Irena ir Jonas Petrauskai pasakojo, kad problemų dėl automobilių statymo išties nemažai. Anot jų, žmonės turi po kelis automobilius ir visi juos nori laikyti ne kur kitur, bet savo namų kieme, nors ne visais ir važinėja. Savo mašinas dažnai šiame kieme pastato ir gretimo daugiabučio namo gyventojai. Bėda ir tai, kad automobiliai sustatomi bet kaip, netaupant vietos. Norėdami bent iš dalies šią problemą išspręsti iniciatyvos ėmėsi patys žmonės – ėmė ir baltomis linijomis pažymėjo automobilių stovėjimo vietas – patys pinigus surinko, patys jas ir išdažė. Pasak namo gyventojų, problemos šiuo metu nebėra, visi automobilius sustato tvarkingai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video