2024/05/05

Kultūros darbuotojai – ant permainų slenksčio

Kupiškio kultūros centro Šimonių padalinyje nebėra nė vieno kultūros darbuotojo.
Jurgitos Banionienės nuotrauka

Ant gilias kultūrines tradicijas turinčio Kupiškio kultūros centro Šimonių padalinio durų kabo spyna. Iš darbo išėjus abiem specialistėms, Šimonys liko be kultūros darbuotojų. Ir ne jie vieni – tokia pat situacija ir Juodpėnuose, meno kolektyvų vadovo nebeturi ir Adomynė. Ar visa tai – reorganizacijos, apie kurią jau kurį laiką kalbama, išdava?

Nebeturėjo vizijos

Per Žolinę Šimonyse į atlaidus susirinkusius žmones visada linksmindavo Kupiškio kultūros centro Šimonių padalinio meno kolektyvai. Šį kartą jie nepasirodė – koncertavo kviestiniai svečiai. Žolinės meninė programa buvo kukli, nes šiame miestelyje nebėra nė vieno kultūros darbuotojo.

Pakalbinta kultūrinės veiklos vadybininke dirbusi Zita Naciuvienė plačiai nekomentavo savo pasitraukimo priežasčių. „Dirbau per kelis darbus, nebespėju“, – sakė ji. Anot Z. Naciuvienės, nebeaišku, ir ko patiems žmonėms reikia, nes ką beorganizuotum, į renginius jie ateina labai vangiai. „Nebeturiu vizijos, kaip atgaivinti kultūrą. Šnekama apie reorganizaciją, gal padalinius atiduos bendruomenėms. Seniūnijų centruose jie turbūt turėtų likti“, – svarstė pašnekovė.

Šimonių padalinyje moterys buvo susibūrusios į ansamblį „Šilagėlė“, veikė ir dramos studija. Dabar jie yra nežinioje. Dalyvauti kultūriniame gyvenime, anot pašnekovės, žmonės nori, bet kaip bus toliau, kol kas – neaišku. „Būtinai reikia meno vadovo, kuris pats grotų, dainuotų, o mes, bendruomenė, padėsime rengti šventes“, – kalbėjo Z. Naciuvienė, einanti ir Šimonių miestelio bendruomenės pirmininkės pareigas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video