2024/05/18

 

Tyliai artėja Seimo rinkimai

Šie rinkimai išskirtiniai savo ramybe – iki naujo Seimo rinkimų visai nebedaug laiko, o kandidatų vėliavų vis dar nesimato.
Autorės nuotrauka

Labai paslaptingai šį kartą Lietuvos politinės partijos dėlioja Seimo rinkimų rokiruotes. Nors iki naujo parlamento rinkimų dienos bėra mažiau nei du mėnesiai, daugiausia laiko skiriama partijų skandalingoms istorijoms ir tyrimams, o kas kandidatuos į Seimą, skelbiama gana miglotai.
Pasirodo, į aukščiausiąją valdžią veržiasi ir kupiškėnų.

Spalvingi lankstinukai

Spalio 9 dieną Lietuva rinks savo Seimą. Prieš mėnesį patvirtintos rinkimų apygardų komisijos. Dabar sudarinėjami kandidatų vienmandatėse rinkimų apygardose į Seimą sąrašai, jiems ruošiami reklaminiai lankstinukai.

Kupiškio rajono gyventojams netrukus į rankas keliaus gana spalvingi leidiniai. Sėlos (Rokiškio–Kupiškio) rinkimų apygardos komisija savo lankstinuką papuošė aštuoniais politikais, o Biržų–Kupiškio rinkimų apygarda net dešimčia.
Abiejose jų yra ir kandidatų iš mūsų rajono.

Vienintelis iš kupiškėnų Sėlos apygardoje į Seimo rinkimus eina Valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas, buvęs Kupiškio rajono meras Jonas Jarutis.

„Savo partijai esu pažadėjęs, kad kai baigsiu mero karjerą, eisiu į rinkimus vienmandatėje rinkimų apygardoje. Prievartos nebuvo, bet nusprendžiau pabandyti. Kadangi pasirinkau politiko kelią Lietuvoje, tai juo ir einu“, – „Kupiškėnų mintims“ apie apsisprendimą dalyvauti Seimo rinkimuose sakė J. Jarutis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video