2024/05/18

Melioracijos griovį uždengė nafta

Nespėję pavogti ūkininko pirkto dyzelino vagys laimikį paleido į artimiausią melioracijos griovį.
Autorės nuotrauka

Aleksandrijos kaime į apleistą melioracijos griovį pateko net 800 litrų dyzelino. Įtariama, kad tai – nepasisekusios vagystės padariniai.

Teka į upelį

Krūmais ir vandens augmenija apžėlęs melioracijos griovys, Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Kupiškio rajono agentūros inspektoriaus Rimanto Adomausko žiniomis, susisiekia su Skodinio upeliu. Dirbtiniame griovyje šiuo metu vandens mažai ir jo srovė minimali.

Tokios sąlygos sustabdė praėjusią savaitę įvykusiai gamtos nelaimei virsti tragedija. Į aplinkosaugos specialistus kreipėsi Aleksandrijos kaime gyvenanti ūkininkų Veronikos ir Pranciškaus Petrulių šeima. Jie pranešė, kad į melioracijos griovį ištekėjo žymėtas dyzelinas. Pranešimas pasitvirtino.

„Pranešėjai aiškino, kad prieš 4 dienas benzinvežiu jiems buvo atvežta 1 tona žymėto dyzelino. Ūkininkai jį laikė specialioje didelėje talpykloje. 200 litrų tą kartą supylė į javų nuėmimo kombaino baką“, – sakė R. Adomauskas.

Gyventojų teigimu, praėjusią savaitę ketvirtadienio naktį kieme ėmė loti jų šunys. Šeimininkas išėjo apžiūrėti kombaino ir nieko įtartina nepastebėjęs grįžo namo. Ryte vyras rado išlaužtas duris sandėliuko, kur buvo laikomas dyzelinas, iš patalpų buvo ištiesta žarna. Įtariama, kad ja bandyta vogti dyzeliną.
„Per žarną dyzelinas ištekėjo į aplinką ir pateko į melioracijos griovį“, – teigė inspektorius.

Sluoksnis dyzelino

Dyzelinas kelių centimetrų sluoksniu padengė beveik 60 metrų griovio atkarpą.
Į pagalbą iškviesti ugniagesiai gelbėtojai užterštą griovį perkasė keliose vietose ir taip užtvėrė kelią tolesnei taršai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video