2024/05/18

 

Bitininkų šventėje – originalus šakotis su medumi

Meistriškumo rungties dalyviai. Iš kairės: Vilius Jackevičius, Sandra Andriūnaitė, Ignas Jackevičius ir Audrius Mazurevičius.
Nuotrauka iš Kupiškio bitininkų
 draugijos archyvo

Rugpjūčio 6–7 dieną Šilalės rajone, Požerės kaime, prie Paršežerio ežero vyko jubiliejinė, 40-oji, šalies bitininkų šventė. Kartu su bitininkais iš visos Lietuvos į ją buvo atvykę ir mūsų rajono atstovai. Kupiškėnams sekėsi išties neprastai – jie susižėrė tris svarius apdovanojimus.

Vyko dvi dešimtys

Tokie susibūrimai – gera proga kasdienius rūpesčius ir darbus pamiršus pabendrauti tarpusavyje, pasidalinti patirtimi, papramogauti. Kiekvienais metais bitininkų šventės rengiamos vis kitame Lietuvos krašte. Šįkart jubiliejinė, jau 40-oji, šalies bitininkų šventė, lyg bičių spiečius dvi dienas dūzgė Šilalės rajone.

Papasakoti apie neseniai vykusį didžiausią bitininkų renginį atskubėję Kupiškio bitininkų draugijos pirmininkas Edikas Puipas ir jauniausi draugijos nariai Ignas ir Vilius Jackevičiai džiaugėsi, kad mūsų rajono atstovai pasirodė išties šauniai.

Nors vasara bitininkams – pats darbymetis, į tradicinę kasmetinę bitininkų šventę vykti susiruošė dvi dešimtys bičiulių. Ne itin gausiai, daugelį išgąsdino tolimas atstumas. „Lietuvos bitininkų sąjungos valdybos posėdyje buvo aptarta, kad kitąmet Lietuvos bitininkų šventė galėtų iš Žemaitijos persikelti į Aukštaitiją, į kaimyninį Panevėžį. Tada galėtume daug gausiau dalyvauti“, – sakė E. Puipas. Šis klausimas, kur kitą kartą rinksis visi Lietuvos bitininkai dar bus svarstomas.

Sėkmė šypsojosi jaunimui

Pirmąją šventės dieną, rugpjūčio 6-ąją, bitininkai dalyvavo šv. Mišiose už mirusius ir gyvuosius bitininkus, buvo šventinamas jų suneštas medus. Vėliau iškilminga eisena su vėliavomis patraukė iki vietos, kur vyko renginys – Paršežerio ežero. Renginio programos būta plačios ir įvairios – skaitytos paskaitos bitininkams aktualiomis temomis, vyko konkursai, varžybos, paroda – degustacija, netrūko ir pramogų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video