2024/05/18

 

Santuokos tvirtumą įprasmino geležinės vestuvės

Kupiškyje dešimtus metus gyvenantys žemaičiai Marcijana ir Vincentas Gedučiai rajono Civilinės metrikacijos skyriuje atšventė 65-ąsiais vestuvių metines – geležines vestuves.
Autorės nuotrauka

Kur slypi laimingos santuokos paslaptis atsakyti labai sunku. Jaunieji, duodami santuokos įžadus, prisiekia visą gyvenimą vienas kitą mylėti, gerbti, tačiau vienos poros sugeba santuoką išsaugoti iki gyvenimo pabaigos, kitos pasuka skirtingais keliais. Patarimų, kokia yra laimingos santuokos formulė, gali pažerti ilgą šeimyninio gyvenimo kelią nuėję žmonės. Švenčiančių sidabrines, auksines vestuves esama daugiau, smaragdines, deimantines – jau gerokai mažiau, o dar rečiau sutiksi 65 metų vedybinio gyvenimo sukaktį – geležines vestuves – mininčius sutuoktinius.

Idėja švęsti – sutuoktinio

Prieš penkerius metus jau rašėme apie žemaičius Marcijaną ir Vincentą Gedučius, jau beveik dešimtmetį Kupiškyje gyvenančius, tąsyk minėjusius gražų deimantinių vestuvių jubiliejų. Praėjusį šeštadienį, rugpjūčio 6-ąją, pora šventė geležines vestuves.

Į Kupiškio civilinės metrikacijos skyrių sutuoktiniai – 91-erių sulaukusi Marcijana ir 85 m. Vincentas įžengė lydimi savo giminaičių – dviejų dukrų Genovaitės ir Zitos, anūkų, proanūkių, kitų artimųjų.

Sukaktuvininkų vyresnioji dukra G. Smaliorienė pasakojo, kad buvo labai nustebusi, kai birželį išgirdo tėčio klausimą: „Ką darome su mūsų vestuvėmis? Reikia paminėti, tik nežinau, ką pasakys jaunoji“. Apie tai, kad sumanė dar kartą iškilmingai atšvęsti solidų vedybinio gyvenimo jubiliejų žmonai V. Gedutis iškart nieko nesakė, apie tai pranešė tik vėliau ir gavo jos pritarimą.

Pasak G. Smaliorienės, laiko pasiruošti šventei buvo belikę labai nedaug, tačiau labai džiaugiasi, kad viską spėjo. „Jau prieš penkerius metus Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Birutė Kopūstienė linkėjo atšvęsti dar vieną sukaktį ir vėl sugrįžti, taip ir padarėme“, – kalbėjo Gedučių dukra.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video