2024/05/08

 

Medžiotojai ir žvejai gražina savo draugijos aplinką

Šalia Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Kupiškio skyriaus būstinės ruošiama vieta skulptūrai.
Autorės nuotrauka

Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos (LMŽD) Kupiškio skyrius – viena seniausių mūsų rajono organizacijų. Iki šimto metų veiklos gyvavimo jai trūksta vos kelerių metų. Rengdamiesi tradicinei medžiotojų ir žvejų šventei draugijos vadovai nusprendė pasigražinti savo būstinės patalpas ir aplinką. Netrukus čia stovės ir didelė, tautodailininko Ramūno Vizbaro sukurta skulptūra medžiotojams.

Tvarkosi būstinę

Medžioklės ir žūklės draugija Lietuvoje susikūrė dar 1922 metais. Tuomet įsteigti ir šios organizacijos skyriai šalies rajonuose. Vienas jų – Kupiškyje. Taigi, draugijai ir jos skyriams šiemet sukanka 94 metai.

Daugiau nei pusę amžiaus skaičiuoja ir LMŽD Kupiškio skyriaus patalpos Vytauto gatvėje. Šie namai apie 1960 metus buvo statyti būtent minėtos organizacijos reikmėms.
Per ilgą laiką draugijos būstinei ėmė trūkti remonto. Todėl pastaraisiais metais nuspręsta sutvarkyti vidaus patalpas, o dabar tvarkoma aplinka.

„Reikia tvarkytis. Viduje atnaujinome draugijos salę. Čia vyksta mūsų susirinkimai, mokymai. Perstatėme pastato priestatą, kuris jau buvo begriūvąs. Dabar tvarkome aplinką. Mūsų kiemą papuoš išskirtinė skulptūra. Norime, kad žmonės iš toli matytų, kieno tai būstinė ir nereikėtų klaidžioti mūsų beieškant“, – kalbėjo LMŽD Kupiškio skyriaus pirmininkas Bronislovas Domža.

Skulptūra medžiotojams

Praėjusią savaitę prie būstinės triūsė ekskavatorius, kuris kasė vietą didžiuliam akmeniui. Tai bus pagrindas tautodailininko R. Vizbaro kuriamai skulptūrai. Ant akmens šalia medžiotojų globėjo šv. Huberto ženklo planuojama patupdyti du medinius vilkus.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video