2024/05/18

 

Šimonių ūkininko vilkai nepamiršo

Kas rytą ateidama pas gyvulius Jolita Kavoliūnienė pirmausia juos perskaičiuoja – vilkų įbauginta moteris sako pavargusi saugoti savo ūkį.
Autorės nuotrauka

Kiek metų Šimonių seniūnijoje gyvenanti Alvydo ir Jolitos Kavoliūnų šeima ūkininkauja, tiek metų jų ūkį lanko vilkai. Ne išimtis ir šie metai – per kelias pastarąsias dienas miško plėšrūnai sudraskė tris Kavoliūnų avis ir du veršiukus. Šeimininkai nebežino, kaip gintis nuo laukinių žvėrių ir vis dažniau pagalvoja apie mažesnį ūkį.

Sugraužė iki kaulų

„Kupiškėnų mintys“ jau rašė, kad vilkai po truputį pradeda savo šiemetines medžiokles. Praėjusią savaitę jie sudraskė veršelį Uoginių kaime. Po savaitgalio savo gyvulių neteko ir nuo vilkų kasmet nukenčiantys Alvydas ir Jolita Kavoliūnai iš Šimonių.

„Prieš dvi dienas vilkas sudraskė dvi avis ir aviną. Pastarasis svėrė apie 100 kg. Gyvulius laikėme Pelyšiuose negyvenamojoje sodyboje. Norėjosi avis parsivesti namo, bet pamanėme, kad per naktį nieko joms neatsitiks. O ryte jau radome du vilko nutemptus gyvulius prie upės ir sugraužtus iki kaulų. Viena avis dar buvo leisgyvė, bet padėti jai jau nebebuvo įmanoma“, – antradienį pasakojo J. Kavoliūnienė.

Ūkininkė teigė jau sumažinusi savo avių ūkį iki septyniolikos gyvulių bandos. Anksčiau ji buvo žymiai didesnė.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video