2024/05/18

 

Miesto bendruomenių planams – dosni parama

Kupiškio miesto VVG pirmininkas Algirdas Valiušis skirtą finansavimą asociacijos veiklai vadina tikra sėkme.
Jurgitos Banionienės nuotrauka

Kupiškio miesto vietos veiklos grupė (VVG) sulaukė puikios naujienos. Patvirtinta šios asociacijos parengta veiklos strategija penkeriems metams ir jai įgyvendinti skirta beveik pusė milijono eurų paramos iš Europos Sąjungos bei valstybės biudžeto. Konkrečius projektus ir darbus grupė žada pradėti rengti jau nuo kitų metų.

Parama – trečdaliui pareiškėjų

Praėjusiais metais susikūrusi Kupiškio miesto VVG dar žiemą parengė ir svarstyti Vidaus reikalų ministerijai pateikė 5 metų veiklos strategiją. Jai finansuoti prašyta suma siekė per 500 tūkst. eurų.

Atsakymas iš Vyriausybės gautas praėjusios savaitės pradžioje. Iš 52 paramos prašytojų finansuoti nuspręsta penkių didžiųjų ir septyniolikos mažesniųjų Lietuvos miestų VVG strategijas.

Kupiškio miesto asociacijai skirta 470 tūkst. eurų parama iš Europos Sąjungos. 10 proc. šios sumos pažadėjo skirti rajono savivaldybė.

„Šią savaitę gavome oficialų pranešimą, kad mums skirta parama. Patvirtinta tikrai nedaug strategijų, pinigų negavo net ir labai aktyviai dirbę miestai, tad labai džiaugiamės savo sėkme“, – teigė Kupiškio miesto VVG pirmininkas Algirdas Valiušis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video