2024/05/18

 

Jaunimo vakarai – ant ratų

Viena populiariausių dabartinių Kupiškio jaunimo pramogų – sėdėjimas automobiliuose prie Kupiškio marių.
Autorės nuotrauka

Keičiantis kartoms, keičiasi ir jaunimo pramogos. Šiuo metu itin madinga rinktis prie Kupiškio marių esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje ir čia leisti vakarus kartu su draugais. Jaunuolių bendravimas dabar apsiriboja automobilio salonu – tereikia draugijos, saujos saulėgrąžų ir kavos. Alkoholis – nebemadingas, sako kai kurie sutiktieji. O jei kas nori svaigintis – važiuoja į atokesnes vietas.

Bendravimas per langą

Jei kas sako, kad Kupiškyje likę vieni pensininkai, siūlau savaitgalio naktį užsukti į automobilių stovėjimo aikštelę prie Kupiškio marių. Čia vykstantys jaunimo susitikimai primena amerikietiškus filmus. Į aikštelę susirenka krūvos mašinų, jose klega žmonės, garsiai groja muzika, liejasi kava ir mezgasi flirtas…

Užsukome ir mes vieną tokį vakarą pasižvalgyti į jaunimo linksmybes ant ratų. Jau nuo popietės į Kupiškio marių aikštelę Aukštupėnų poilsiavietėje vienas po kito ėmė važiuoti automobiliai. Kai kurie jų tiesiog apsukdavo ratuką ir nė nestabtelėję išvažiuodavo. Kiti sustodavo ir stovėdavo. Niekas iš jų neišlipdavo.

Stebint šiuos vaizdus buvo matyti, kaip vienas automobilis privažiuoja visai greta kito. Atsidaro langai ir prasideda pokalbis. Vienoje barikados pusėje dvi merginos, kitoje – du vaikinai. Po pusvalandžio bendravimo per langus, jaunuoliai susėda į vieną mašiną ir išrūksta kitais keliais. Kiek spėjame pastebėti, jų rankose tik gaivieji gėrimai, o ant mašinos galo žalio klevo lapo ženklas.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video