2024/05/12

 

Tarybos turtuoliai ir vargšai

Valstybinė mokesčių inspekcija kasmet skaičiuoja Lietuvos politikų turtus.
Renatos Malinauskienės nuotrauka

Kaip ir kasmet Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) suskaičiavo Lietuvos politikų turtus. Viešai pasikapstyti galima ir mūsų rajono Savivaldybės tarybos narių kišenėse. Kai kurios jų – visai tuščios, o kai kuriose tiek turto, kad žiūrint į skaičius sunku juos iš karto įvardinti. Tarybos milijonieriaus titulą, ko gero, išsaugojo tas pats Tarybos narys – konservatorius Egidijus Černius. Bet ar dosnūs aitvarai praėjusiais metais lankė kitus rajono politikus?

Turtas – laimė ir žemė

Šiemet VMI dviem mėnesiais anksčiau savo interneto svetainėje paskelbė metinių gyventojų (šeimos) turto deklaracijų išrašų duomenis. VMI paviešino kiek daugiau nei 40 tūkst. gyventojų (politikų, aukštų valstybės tarnautojų ir jų sutuoktinių) išrašų.

Labiausiai tautiečius domina, kaip gyvena jų rinkta savivaldybių valdžia, kuri, kaip teigiama, turi būti arčiau žmonių. Tad galima pasižvalgyti, kiek turto prikaupė ir Kupiškio rajono Tarybos nariai.

Lyderio pozicijų, kaip ir ankstesniais metais, neužleido Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovas Egidijus Černius. VMI duomenimis, 33-ejų vyras turėjo beveik 200 tūkst. eurų įvertinto nekilnojamojo turto, žemės sklypų už1,6 mln. eurų bei kito turto (žemės ūkio technika, automobiliai) už 250 tūkst. eurų. Jo banko sąskaitoje deklaruojant turtą buvo per 69 tūkst. eurų. Politikas yra paskolinęs daugiau nei 300 tūkst. eurų, o jo paties skola siekia 287 tūkst. eurų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video