2024/05/11

 

Sodai – ten kur slypi tikro bendruomeniškumo šaknys

Sodininkės ir jų viešnios dainininkės pas Genutę Janulionienę sode.
Autorės nuotrauka

Tradiciškai kiekvieną vasarą „Kupiškėnų mintys“ apsilanko Kupiškio sodininkų bendrijose ir pasmalsauja, kaip sekasi jų nariams tvarkytis.

Tad praėjusį savaitgalį pasisvečiuota seniausioje kupiškėnų sodininkų bendrijoje „Kupa“. Žvilgterėta ir į kaimyninės „Klevo“ bendrijos valdas.

Pas kaimynus

Pirmiausia užsukome į „Klevo“ bendriją. Čia susitikome seną pažįstamą Nijolę Bugienę. Moteris šįkart pasidžiaugė vešliomis lelijomis. „Gėlės – mano silpnybė. Galėčiau ir visą savo sodą jomis užsodint“, – sakė ji.

N. Bugienės sklypelyje puikiai užderėjo ir pomidorų. Tačiau šiemet jie, anot sodininkės, pradėjo nokti apie liepos vidurį, o pernai jau birželio pabaigoje raudonšonius galėjo skinti. Lauko agurkai taip pat vėluoja. Buvo naktys šaltos. Tad prastai mezgė. Šiuo metu jau ir jų derlius pasirodė.

Antri metai „Klevo“ bendrijoje sodininkauja Birutė Lisauskienė. „Šį sodą per pusę esu pasidalijusi su pussesere. Turime apie 3 arus ir mums su vyru užtenka ir daržovių, ir aviečių bei braškių. Vaikai užsienyje įsikūrę. Išėjus į pensiją dirbti sode labai geras ir prasmingas užsiėmimas. Esame kaime užaugę, žemės darbai artimi širdžiai. Mėgstu ir gėles. Man patinka tvarkyti aplinką. Ir sodo namelį pati, kaip sugalvojau taip įsirengiau. Mano specialybė yra dizainerė-modeliuotoja. Daug metų dirbau Utenos trikotažo fabrike viršininke. Tačiau daug mielesni man statybos darbai nei sijoną pasiūti. Teko rūpintis ne vieno namo statybomis“, – pasakojo moteris.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video