2024/05/12

Seniūnijose – šienavimo įkarštis

Autorės nuotrauka

Kupiškio rajono kaimai žvanga nuo šienpjovių. Iki pat rudens seniūnijoms tenka rūpintis dešimtimis hektarų pakelių ir kitų teritorijų. Tačiau gyventojai kartais pasigenda didesnių pastangų tvarkyti aplinką ir skundžiasi dėl apžėlusių pievų. Kartais aplaidumo nestinga ir patiems žmonėms.

Kupiškio seniūnija

„Seniūnijos turi savo techniką – vienos kiek daugiau, kitos mažiau. Su ta technika dirba seniūnijų darbuotojai (turi po darbininko etatą), į pagalbą pasitelkiami viešuosius darbus dirbantys žmonės ar atliekantys visuomenei naudingą veiklą. Šienaujama priklausomai nuo žolės augimo“, – apie šienavimo tvarką rajone sakė Savivaldybės administracijos direktorius Marius Mališauskas.

Šiais metais šienavimo sezonas, ko gero, ne itin intensyvus. Sausa vasaros pradžia leido seniūnams atsipūsti. Tačiau prasidėjus drėgnesniems orams, žmonės ėmė pastebėti apžėlusias teritorijas ir pakeles.

Į redakciją paskambinęs gyventojas pasiskundė, kad ne itin rūpestingai prižiūrima Kupiškio seniūnija. Esą akis bado apžėlusios pakelės.

Tuo tarpu Kupiškio seniūnas Julius Vytautas Semėnas teigė, kad visos seniūnijai priklausančios teritorijos užtektinai gerai prižiūrimos ir skundų dėl netvarkos negaunama. Jam tenka pasirūpinti, kad nušienauta būtų apie 50 ha seniūnijos žemės plotų. Šienaujama po 3–4 kartus per sezoną.

„Dabar atostogauju, bet šienavimo apleisti neišeina – tai nesustojantis darbas iki pat rudens“, – kalbėjo seniūnas.

Daugiausia darbo yra prie Kupiškio marių. Čia pakrantes šienauja trys seniūnijos įdarbinti vyrai. Pašnekovas sakė, kol ratą aplink tvenkinį apsuka, darbą tenka pradėti iš naujo.

Į pagalbą šienauti seniūnas kviečiasi pagal viešųjų darbų programą dirbančius asmenis. Gyvenvietėse jam padeda bendruomenės. Technikos žolei pjauti užtenka.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida NAGROCKIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video