2024/05/12

 

Savo noru retėja Savivaldybės darbuotojų gretos

Darbą Savivaldybėje palieka vis daugiau senųjų darbuotojų.
Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Rajono Savivaldybės administracijoje padaugėjo laisvų darbo vietų. Savo noru pareigas pastaruoju metu paliko keletas specialistų. Žmogui ieškoti, kur būtų geriau, niekas neuždraus. Visgi ne visada ta savanorystė atspindi realybę.
Savivaldybės administracijos vadovo paprašėme pakomentuoti šią situaciją ir pakalbinome tarnybą paliekančius Savivaldybės darbuotojus.

Natūralus procesas

Savivaldybės administracijos direktorius Marius Mališauskas patvirtino, kad keli darbuotojai išties palieka Savivaldybę. Pasak jo, tai natūralus procesas. Kažkokios ypatingos darbuotojų kaitos nėra. Atmosfera darbovietėje normali.

„Žemės ūkio ir bendruomenių skyriaus vyr. specialistas Saulius Bubinas išeina savo noru. Jis sakė, kad nori daugiau laiko skirti ūkininkavimui. Architektė Euchrida Sipavičienė taip pat nusprendė palikti tarnybą. Jos atleidimo Savivaldybės administracija tikrai neinicijavo.

Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistė Rimutė Balzarevičienė taip pat savo noru palieka pareigas. Ji jau yra sulaukusi pensinio amžiaus.
Oficialaus prašymo, kad būtų atleista iš darbo, seniūno konkursą kaimyninio rajono vienoje iš seniūnijų laimėjusi Kupiškio seniūnijos vyresn. specialistė Dalia Dubenčiukienė man dar nepateikė.

Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus specialistė Rima Jokimienė yra ne valstybės tarnautoja. Ji dirbo pagal darbo sutartį. Taigi yra neviešas asmuo. Nenorėčiau komentuoti, kodėl ji nebedirba Savivaldybėje“, – susidariusią padėtį komentavo administracijos vadovas.

Visgi paprašytas atsakyti, kodėl ši specialistė buvo atleista šalių susitarimu, M. Mališauskas teigė, kad nesutapo administracijos ir šios darbuotojos požiūris į darbą. R. Jokimienei buvo išvardyta, ko tikimasi iš jos darbo, į ką ji turėtų atkreipti dėmesį. Tačiau situacija nelabai keitėsi. Jai pernai buvo pareikšta pastaba už netinkamą personalo dokumentų tvarkymą.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ANDRIJAUSKĖ-ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video