2024/05/11

 

Saugokitės kišenvagių

Jono Kokoškino nuotrauka

Kupiškio r. policijos komisariatas informuoja, kad pastaruoju metu padaugėjo kišenvagysčių. Per praėjusią savaitę Kupiškio rajone registruotos 3 kišenvagystės. Jų gali būti ir daugiau, nes ne visi asmenys linkę apie tai pranešti.

Dauguma nusikaltimų padaroma dėl Jūsų neapdairumo, todėl siekdami apsaugoti save ir turimą turtą, pirmiausia turite būti labai atidūs. Labai svarbu nelaikyti pinigų striukių, švarkų išorinėse kišenėse. Visada jauskite, kas stovi šalia Jūsų. Kišenvagiai dažniausiai naudojasi labai paprastu būdu. Grūstyje visada labiau spaudžia kurią nors žmogaus kūno dalį – nugarą, krūtinę, pilvą, alkūnę. Tuo metu taip spaudžiamas žmogus retai kada atkreipia dėmesį, kad po jo kišenes jau naršo kišenvagis. Neretai tokios spūstys sudaromos dirbtinai ir labai dažnai darbuojasi net keli kišenvagiai. Išlipę iš autobuso, išėję iš prekybos centrų, turgų pasigendame pinigų, aptinkame išpjautą kišenę, atidarytą rankinuką, tik ant peties belikusį jo dirželį. Vogdami kišenvagiai labai dažnai prisidengia permestu per ranką švarku, paltu, laikraščiu, žurnalu ar kitu daiktu.

         Patarimai

  • Saugodamiesi kišenvagių, nesinešiokite vienoje piniginėje daug pinigų, laikykite juos keliose vietose. Jei apvogs, prarasite tik jų dalį.
  • Nelaikykite piniginės krepšio viršuje, paslėpkite ją giliau, geriausia krepšio dugne.
  • Stenkitės, kad rankinė netabaluotų už nugaros. Nešiokite ją priekyje (net jei tai nepatogu ar neelegantiška).
  • Venkite spūsties. Jeigu to padaryti neįmanoma, būkite ypač atidūs.
  • Priėję prie grupės žmonių, pavyzdžiui, stotelėje, turguje gerai apsidairykite ir būkite kovinės parengties. Jeigu pastebėjote, kad kažkas stovi už jūsų kuprinės ir laiko permestą striukę, žinokite, kad tai gali būti įspėjamasis signalas.

Kupiškio RPK inf.

——-
Autorius:

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video