2024/05/07

 

Sosnovskio barščius jau atakavo dukart

Darbų konkursą laimėjusi „Nodamos“ bendrovė Sosnovskio barščius šiemet naikino dviem etapais cheminėmis ir mechaninėmis priemonėmis.  
Rimanto Bimbirio nuotrauka

Aplinkos ir Žemės ūkio ministerijoms sutarus, kad būtina šalyje kovoti su invaziniais augalais, tarp jų ir Sosnovskio barščiais, savivaldybės imasi darbų. Sprendžiama įvairiai, priklausomai nuo turimų lėšų, fizinių galimybių, augalų išplitimo mastų.

Kaimynai biržiečiai svarbiausią rūpestį paliko žemių savininkams, seniūnams, pasak valdininkų, rajone Sosnovskio barščių augaviečių nėra daug. Kupiškyje pirmą kartą po daugelio metų nuspręsta imtis nuoseklaus darbo ir kovos priemonių.

Jau anksčiau „Kupiškėnų mintyse“ rašyta, kad seniūnai ir seniūnijų specialistai prieš kelerius metus surinko informaciją apie invazinių augalų išplitimą, jų plotus ir konkrečias vietas. Bet naikinti nesiimta dėl lėšų stokos. Šį pavasarį, gavus pakartotinius ministerijų raginimus imtis veiklos, informacija buvo sutikslinta, surasta 10 tūkst. eurų barščių naikinimo darbams. Lėšos skirtos iš Aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos, sutaupius pinigų, kurie buvo numatyti laukinių žvėrių pasėliams ar ūkiniams gyvūnams padarytai žalai kompensuoti. Savivaldybė paskelbė konkursą darbams vykdyti, jį laimėjo UAB „Nodama“.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Domas JURJONAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video