2024/05/10

 

Lauko prekyba kelia priešpriešą tarp Savivaldybės ir turgelio

Savivaldybės iniciatyva „Kupiškėnų turgaus“ kieme įrengti lauko prekybos paviljonai ir dvi vietos prekiaujantiems iš automobilių.
Jurgitos Banionienės nuotrauka

Apie būtinybę mieste įrengti lauko prekybos vietas jau rašėme. Lauko prekyba pagreitį įgauna, kai prasideda uogos, visokių gėrybių atsiranda soduose, daržuose, miškuose. Šių gėrybių prekeivius buvome įpratę matyti pačiame miesto centre, prie mažosios „Maximos“. Šioje vietoje prekyba panaikinta, o pavasarį „Kupiškėnų turgaus“ kieme, Žekonio g. 1, atsirado keli paviljonai ir ženklas, žymintis, kad leidžiama prekiauti iš automobilių. Tokio Savivaldybės sprendimo iki šiol nesupranta „Kupiškėnų turgaus“ vadovas.

Savivaldybė užsiima verslu

Vilius Valintėlis problemą dėl lauko prekybos kelia seniai. „Ji jau įsisenėjusi. Mes visada garsiai sakėme, kad Savivaldybė verslu užsiiminėti negali. Ar tai būtų mašinų stovėjimo aikštelė, ar bet koks kitas statinys, jis turi būti naudojamas pagal paskirtį“, – kalbėjo „Kupiškėnų turgaus“ vadovas.

Verslininkas tikino, kad mašinų stovėjimo aikštelė tiesiog paverčiama lauko prekyviete. „Raginome diskutuoti, svarstyti, kaip lauko prekybą atriboti nuo mašinų stovėjimo aikštelės. Netrukus į ją iš viso nebeįvažiuosime. Vietos trūksta, galima buvo ieškoti kitokių sprendimų. Šeštadieniais atvažiuoja ir kas kur nori, tas ten prekiauja“, – teigė V. Valintėlis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita BANIONIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video