2024/05/10

Kooperacija skatina tartis ir draugauti

Kaimo turizmo sodyboje Pasuosių kaime vyko tarptautinė konferencija kooperacijos skatinimo tema, buvo susirinkę Lietuvos ir Latvijos žemės ūkio kooperatyvų atstovai.

Ados Dvarionaitės nuotrauka

Kupiškis yra geroje vietoje, pačiame Panevėžio apskrities centre, čia netoli ir latviams atvykti, tad nieko keista, kad vis dažniau kupiškėnus prisimena įvairių seminarų ir konferencijų rengėjai, o ir patys kupiškėnai inicijuoja svarias diskusijas įvairiomis temomis.

Pakvietė ir kaimynus

Neseniai Lietuvos žemės ūkio kooperatyvų asociacija „Kooperacijos kelias“, Žemės ūkio ministerija Kupiškyje surengė įvairių sričių sektorių – pieno gamintojų, grūdų ir šiltnamių daržovių augintojų, ekologinių ūkių asociacijos, kooperuotos prekybos, kredito unijų – atstovų konferenciją kooperacijos problemoms ir perspektyvoms aptarti.
Kooperacijos problematika kupiškėnams artima, čia darbuojasi šio judėjimo lyderiai, ūkininkė Danutė Adamonienė yra viena iš žemės ūkio kooperatyvo „Pienas.lt“ steigėjų, valdybos narė, o Lietuvos žemės ūkio kooperatyvų asociacijos valdybai vadovauja kupiškėnė „Pieno putos“ kooperatyvo direktorė Juratė Dovydėnienė.

Į renginį pakviesti ir artimiausi kaimynai latviai, Jelgavos, Ogrės, Jekabpilio daržininkystės, avių augintojų, pieno kooperatyvų atstovai. Padrąsinti žemdirbių iš Strasbūro atskubėjo europarlamentaras Bronis Ropė.
Konferencija surengta gražaus kraštovaizdžio kaimo turizmo sodyboje Pasuosių kaime, svečiai iš Latvijos neslėpė susižavėjimo, gyrė šeimininkus už sodybos grožį ir tvarką, o renginio iniciatorius už sumanymą kaimyniškai pasidalyti patirtimi.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ada DVARIONAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video